Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. září 2020 11:34
Čas čtení 0:57
Daniel Kopejska

Ministerstvo financí se omluvilo za prezidenta Zemana

POLITIKA MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Miloš Zeman v roce 2017 osočil svého bývalého poradce neprávem, nyní se za něj muselo omluvit Ministerstvo financí.

Soud rozhodl ve prospěch Zdeňka Šarapatky v případě pomluvy od hlavy státu. Prezident na televizní stanici Barrandov v roce 2017 prohlásil, že Šarapatka byl vyhozen pro neschopnost. Jeho bývalý poradce však tvrdil, že odešel sám a že právě on podal výpověď. To následně u soudu doložil dokumenty. Soud tedy rozhodl, že prezident lhal a Šarapatka se dočká omluvy. Finanční odškodnění nežádal, pouhou omluvu. A ta se mu dostala od Ministerstva financí.

Doporučeno
Stát se musí omluvit Šarapatkovi za výrok prezidenta Zemana Stát se musí omluvit Šarapatkovi za výrok prezidenta Zemana 7. září 2020 11:47
Vážený pane doktore,
na základě I. výroku rozsudku Obvodního soudu pro Prahu 1 ze dne 24. 5. 2019, č. j. 31 C 1/2018-85, potvrzeného rozsudkem Městského soudu v Praze ze dne 12. 2. 2020, č. j. 11 Co 369/2019-119, Vám Ministerstvo financí zasílá následující písemnou omluvu.
Dne 16. 11. 2017 uvedl prezident České republiky Ing. Miloš Zeman v rámci televizního pořadu s názvem „Týden s prezidentem“ vysílaný na televizní stanici TV Barrandov následující tvrzení: „Zdeněk Šarapatka je člověk, který kdysi pracoval, teď nevím, jestli v Lidovém domě nebo Úřadu vlády, už je to hrozně dávno, ale vím, že jsem ho vyhodil pro neschopnost“.
PaedDr. Zdeněk Šarapatka, Ph.D nebyl Úřadem vlády České republiky vyhozen pro neschopnost, neboť jeho pracovní poměr byl v daném případě rozvázán dne 9. 10. 2000 dohodou uzavřenou mezi PaedDr. Zdeňkem Šarapatkou, Ph.D a Úřadem vlády České republiky a to z iniciativy PaedDr. Zdeňka Šarapatky, Ph.D.
Česká republika se za tento dehonestující výrok omlouvá.
S úctou

Není to poprvé, co Zeman pronesl něco, za což následně musela přijít omluva. Podobně se muselo Ministerstvo financí omlouvat za jeho výrok v roce 2015 na konferenci k výročí konce holokaustu

Domů
Sdílet
Diskuse