Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. září 2020 12:43
Čas čtení 0:41
Ondřej Jarůšek

Do Česka dorazila druhá vlna koronavirové pandemie, říká Roman Prymula

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Uvedl to v pořadu Otázky Václava Moravce.

Česká republika zažívá druhou vlnu epidemie koronaviru, myslí si vládní zmocněnec pro vědu a výzkum ve zdravotnictví Roman Prymula. Uvedl to v nedělním televizním pořadu Otázky Václava Moravce.

Aktuálně se v nemocnicích nachází 297 pacientů s koronavirem, z toho 69 je ve vážném stavu. Podle Prymuly by se však do pár týdnů mohl počet hospitalizací vyrovnat jarnímu maximu, kdy se v nemocnicích léčilo v jednu chvíli více než 400 lidí s nemocí covid-19.

Doporučeno
Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) 13. září 2020 8:00

Podle Prymuly bude přibývat i testů na koronavirus. Již brzy měli mít hygienici k dispozici nové testy a do 15. října by prý mohla kapacita vzrůst z 18 000 na 40 000 testů denně.

V posledních týdnech zažívá Česko výrazný nárůst v počtu nových případů nákazy, po přepočtu na 100 tisíc obyvatel jsme v tomto ohledu aktuálně třetí nejvíce zasaženou zemí Evropské unie. Poslední rekord u nás padl včera, kdy bylo identifikováno 1 541 případů nákazy.

Od začátku září u nás v souvislosti s novým typem koronaviru SARS-CoV-2 zemřelo už 29 lidí, celkový počet obětí je 453. Za poslední dny podle epidemiologa Rastislava Maďara v Česku umírali pacienti s koronavirem v průměru každých 6-8 hodin.

Doporučeno
Česko je 3. nejvíce zasaženou zemí EU. Více nových případů nákazy za 14 dní na 100 tisíc obyvatel má jen Francie a Španělsko Česko je 3. nejvíce zasaženou zemí EU. Více nových případů nákazy za 14 dní na 100 tisíc obyvatel má jen Francie a Španělsko 13. září 2020 11:50
Domů
Sdílet
Diskuse