Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. září 2020 11:50
Čas čtení 1:26
Ondřej Jarůšek

Česko je 3. nejvíce zasaženou zemí EU. Více nových případů nákazy za 14 dní na 100 tisíc obyvatel má jen Francie a Španělsko

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Česko v posledních týdnech překonává rekordy v počtu nově nakažených, v rámci EU patříme k nejvíce zasaženým zemím.

V posledních týdnech zažívá Česká republika prudký nárůst v počtu nových případů nákazy koronavirem. Už několik dní po sobě dosahují hodnoty nových nakažených v Česku rekordních čísel, o dosud největším denním přírůstku od začátku pandemie (1 541 potvrzených případů za sobotu) informovalo ministerstvo zdravotnictví dnes ráno.

Doporučeno
Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) 13. září 2020 8:00

V rámci členských států Evropské unie tak Česko patří z hlediska nových nakažených za uplynulých 14 dní po přepočtu na 100 tisíc obyvatel k těm nejvíce zasaženým zemím. Jak informuje ČT24, v tomto nepříliš příznivém žebříčku zaujímáme třetí místo, před námi už je jen Španělsko a Francie.

Zajímavý je i pohled do Německa. V zemi, kde žije přes 80 milionů obyvatel, bylo včera zjištěno „jen“ 948 nakažených, což je přibližně o 700 méně, než tomu bylo v sobotu u nás. Ve Franci včera identifikovali 10 561 nových případů nákazy, ve Španělsku 12 183. Kvůli zhoršené epidemiologické situaci už nás mezi rizikové země zařadilo Švýcarsko a Dánsko.

V posledních týdnech v České republice vzrostl kromě nových případů nákazy rovněž počet hospitalizovaných pacientů. Těch je v současnosti 297, z toho 69 osob se nachází ve vážném stavu.

Od začátku září u nás v souvislosti s onemocněním covid-19 zemřelo už 29 lidí, celkově máme 453 obětí. Podle epidemiologa Rastislava Maďara za poslední dny v Česku umírali pacienti s koronavirem každých 6-8 hodin. Informoval o tom na svém Twitteru.

„V posledních dnech v ČR úmrtí pacienta s Covid-19 v průměru každých 6 až 8 hodin a výhledy úmrtnosti pro severní polokouli nejsou až do konce roku vůbec příznivé. Zejména když není ochota konat včas. Každých 5 dnů zpoždění reakce může mít na celkový dopad velký vliv,“ uvedl Maďar.

Domů
Sdílet
Diskuse