Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. září 2020 14:03
Čas čtení 0:48
Tímea Krauszová

WHO varuje: V těchto měsících v Evropě očekáváme nárůst úmrtí na koronavirus

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Řekl to ředitel WHO pro Evropu Hans Kluge.

Evropa ani zdaleka ještě nepřekonala pandemii koronaviru. V říjnu a v listopadu máme očekávat nárůst počtu obětí Covid-19. Podle portálu France24 to řekl ředitel Světové zdravotnické organizace (WHO) pro Evropu Hans Kluge.

Doporučeno
Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) 13. září 2020 8:00

Stoupne počet úmrtí na koronavirus

Smrtnost onemocnění Covid-19 je v Evropě momentálně stabilní, a to navzdory rostoucímu počtu nakažených. Minulý pátek, 11. září, zaznamenalo 55 členských států WHO pro Evropu nejvyšší počet nových případů koronaviru za jeden den. Potvrdily až 51 tisíc nakažených. Nejvíce jich přibylo ve Španělsku a Francii.

Podle WHO se situace v průběhu podzimu změní ještě k horšímu. „Ocitli jsme se v období, kdy země nechtějí slyšet tento druh špatných zpráv a já to chápu,“ řekl na tiskové konferenci Kluge. Podle něj to bude těžší a v měsících říjen a listopad uvidíme i narůstající počet obětí Covid-19.

Ani vývoj vakcíny přitom nebude automaticky znamenat konec pandemie. Podle aktuálních výzkumů se zdá, že vakcína bude účinná pouze pro některé části populace, což by mohlo znamenat, že bude třeba objednat si různé druhy očkování. To je podle Klugeho noční můra, protože z hlediska logistiky to bude velmi komplikované. „Koncem této pandemie bude, když se my jako komunita naučíme s touto pandemií žít,“ konstatoval. Dodal, že dobrou zprávou je, že to závisí jen na lidech.

Domů
Sdílet
Diskuse