Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. září 2020 14:00
Čas čtení 0:48
Daniel Kopejska

Ústřední krizový štáb obnoví svou činnost, uvedl Babiš

NEWS ANDREJ BABIŠ JAN HAMÁČEK KORONAVIRUS
Uložit Uložené

ÚKŠ se vrátí do svého fungování, jak jsme ho znali třeba na jaře v době nouzového stavu, řekl Andrej Babiš v rozhovoru pro Deník. Pomůže tak jednotné komunikaci a smysluplnosti opatření.

Ústřední krizový štáb bude obnoven, podle slov Andreje Babiše, kvůli tomu, že kooperace mezi jednotlivými kraji s ministerstvem zdravotnictví nebyla dobrá. Nejdřív se tomu premiér Babiš bránil, nyní je to však jasná odpověď na raketovým tempem stoupající počty nakažených, informuje Deník.

Doporučeno
Aplikace eRouška se dočkala aktualizace a změn Aplikace eRouška se dočkala aktualizace a změn 18. září 2020 11:35

Nyní, po znovuobnovení, bude opět štáb řídit vicepremiér Hamáček, takže se možná opět dočkáme jeho rázných výstupů v červeném svetru. Na vedoucím postu krizového štábu se nejdříve objevil epidemiolog Roman Prymula, kterého pak následně vystřídal právě vicepremiér a ministr vnitra, jenž mimochodem opětovné fungovaní štábu prosazoval

Situace si podle Hamáčka a opozice žádá hlavně efektivní komunikaci a jednotnou koordinaci úkolů„Když takový orgán (jako ÚKŠ) ze zákona k dispozici máme, měli bychom ho využít,“  reagoval ministr vnitra na vznik štábu. V tandemu s ÚKŠ bude pracovat také Rada pro zdravotní rizika, která funguje od začátku srpna.

Doporučeno
Striptérka Syybila: Vydělávám jako někdo, kdo je 20 let ve firmě. OnlyFans mi platí nájem (Rozhovor) Striptérka Syybila: Vydělávám jako někdo, kdo je 20 let ve firmě. OnlyFans mi platí nájem (Rozhovor) 16. září 2020 16:54

Ústřední krizový štáb slouží ke komunikaci mezi kraji, hlídá dodržování nařízení ministerstva zdravotnictví a nebo hlídá hranice. Na jaře například také řešil dodávky ochranných pomůcek.

Momentálně je v Česku evidováno k datu 18.9. přes 44 000 potvrzených případů nákazy koronavirem, jen za včerejší den přibylo 3130 nemocných

Domů
Sdílet
Diskuse