Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
22. září 2020 10:34
Čas čtení 9:53
Adam Novosad

Prý ovládají světovou ekonomiku a financují každou válku. Rothschildové ovšem skrývají mnohem méně senzační rodinnou historii

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Rothschildové se od 18. století vypracovali na jednu z nejvlivnějších rodin na světě.

Nacisté je nesnášeli, Británie by bez jejich pomoci pravděpodobně neporazila Napoleona a dlouhá léta se v této rodině brali výhradně bratranci se sestřenicemi, aby nahromaděné bohatství neuniklo mimo začarovaný rodinný kruh.

Jméno Rothschild se za posledních 200 let stalo synonymem konspiračních teorií o tom, jak Židé ovládají svět, financují války a prostřednictvím bankovnictví mají na naší planetě mnohem větší moc než samotné vlády jednotlivých zemí nebo královské rodiny.

Doporučeno
Nestřílejte ho do tváře. Nejbrutálnějšího evropského diktátora popravili roku 1989 tak, aby to mohl vidět celý svět Nestřílejte ho do tváře. Nejbrutálnějšího evropského diktátora popravili roku 1989 tak, aby to mohl vidět celý svět 16. září 2020 12:58

Ovšem Rothschildové v časech své největší slávy skutečně tak trochu ovládali svět. Asi ne tak šíleně, jak si projev takové moci představují konspirační teoretici, ale peníze a kontakty znamenají v posledních stoletích v Evropě často neomezenou moc, ke které se Rothschildové dopracovali jen v průběhu několika desetiletí.

Díky tvrdé práci, často neortodoxním a riskantním rozhodnutím a rodinné tradici, dodnes patří mezi klany, které stály při zrodu mezinárodního bankovnictví tak, jak ho v podstatě známe dnes – a to navzdory skutečnosti, že v žebříčku nejbohatších lidí světa bys jen těžko na předních příčkách našel jméno Rothschild.

A co víc, téměř žádný Rothschild se neumisťuje ani na konci žebříčků. Německá rodina si rozdělení svého majetku zkrátka střeží, jako oko v hlavě.

V tomto článku si přečteš:
  • Proč Rothschildové nevlastní majetek v hodnotě 500 bilionů dolarů

  • Odkud se vzaly první miliony, které vydělali v 18. století

  • Kdy začali zakládat mezinárodní bankovní síť

  • Proč údajně ovládli počasí, aby vydělali na přírodních katastrofách

  • Jak Nathan Rothschild pohádkově vydělal na Bitvě u Waterloo

  • Jak s Rothschildy naložili nacisté po nástupu k moci

Štedro zarobili na Napoleonovi, neznášali ich nacisti, ale počasie neovládajú. Rothschildovcov dodnes obviňujú z ovládania sveta
Zdroj: TASR/AP

Majetek ve výši 500 biliónů

O konspiračních teoriích spojených s výší majetku rodiny Rothschildových by člověk mohl číst dlouhé hodiny. Jednou z nejpopulárnějších se postupem času vývoje sociálních sítí stala legenda o tom, že Rothschildové vlastní majetek v hodnotě víc jak 500 bilionů dolarů. Čteš správně, v tomto případě má jít o bilion se dvanácti nulami, uvádí portál Snopes zaměřený na vyvracení konspirací.

Pokud by toto tvrzení bylo pravdivé, ve světě, kde v roce 2019 dosáhl objem světové ekonomiky přibližně 133 bilionů dolarů, by Rothschildové nepochybně vlastnili strategické podniky ve všech zemích světa a světoví lídři by tancovali tak, jak by tato rodina pískala.

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
jen za 12525
a čti vše bez omezení
Koupit předplatné
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 88949 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse