Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento obsah je PR zpráva společnosti
6. října 2020 11:31
Čas čtení 0:59
Sponzorovaný obsah

Díváme se na spolupráci roku? Footshop jako první prodejce ve střední Evropě dostává vlastní tenisky od adidas

Díváme se na spolupráci roku? Footshop jako první prodejce ve střední Evropě dostává vlastní tenisky od adidas
Zdroj: Peter „Kovo“ Kováč
MÓDA ADIDAS
Uložit Uložené

Každý pár bude mít vlastní číselné označení a budoucí majitel tak bude přesně vědět, který kus z kolekce vlastní.

Footshop s příchodem podzimu oznamuje svůj zatím největší úspěch na poli módních spoluprací. Jako jedinému prodejci ve střední Evropě se mu podařilo spojit síly s německým sportovním gigantem adidas a vytvořit vlastní provedení tenisek. 

Pro svou limitovanou kolekci s názvem „Blueprinting“ navíc sáhli po ikonické siluetě Superstar, která celý svět baví už neuvěřitelných 50 let. Při jejich výrobě se tvůrci inspirovali tradiční technikou modrotisku zapsanou na seznamu kulturního dědictví UNESCO. Do své sbírky je může získat jen 520 šťastlivců.  

Doporučeno
Objevil se na scéně nový Virgil Abloh? Návrhář Domenico Formichetti mě našlápnuto na vrchol módního průmyslu Objevil se na scéně nový Virgil Abloh? Návrhář Domenico Formichetti mě našlápnuto na vrchol módního průmyslu 4. října 2020 14:20

Proces tvorby modrotisku

50. výročie siluety Superstar oslavuje adidas spoluprácou s Footshopom, ktorá je v znamení modrotlače
Zdroj: Peter „Kovo“ Kováč

Vůbec první prezentace nápadů na společný projekt s adidas proběhla už v lednu 2017. K podání rukou došlo až na čtvrté prezentaci o rok později během pařížského týdne módy a tým Footshopu konečně mohl začít pracovat na vlastních teniskách. Po etapě plné setkání, zpětné vazby a ladění i těch nejmenších detailů, se v květnu tohoto roku dostala do výroby finální verze této spolupráce. 

Jádrem inspirace se stal již zmíněný modrotisk, který má zastoupení právě na území našeho regionu. Dominantní jsou především tradiční vzory, historicky zvěčňované právě pomocí uvedené techniky na lokálních slavnostních krojích. Kromě toho dáváme do pozornosti řadu „hiking“ prvků odkazujících na místní zálibu v objevování přírody všude kolem nás. I proto najdeš na teniskách Superstar s přívlastkem „Blueprinting“ zvlněnou trekkingovou podrážku nebo kovové d-rings na tkaničky.

50. výročie siluety Superstar oslavuje adidas spoluprácou s Footshopom, ktorá je v znamení modrotlače
Zdroj: Peter „Kovo“ Kováč

Datum vydání je naplánováno na 10. října a v případě zájmu se musíš přihlásit do slosování na stránkách Footshopu. My dáváme této spolupráci 10 bodů z 10 a věříme, že nás v budoucnu čeká minimálně stejně skvělé pokračování.  

Domů
Sdílet
Diskuse