Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. října 2020 10:19
Čas čtení 1:04
Ondřej Jarůšek

Miloš Zeman: Neschopní podnikatelé ať zkrachují, kritizují mě internetoví blbečci

NEWS KORONAVIRUS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

V rozhovoru pro MF Dnes se prezident republiky vyjádřil na téma koronavirové krize.

Prezident Miloš Zeman poskytl rozhovor deníku MF Dnes, v němž se vyjádřil na téma současné koronavirové krize, která v České republice panuje. V souvislosti s vládními nařízeními byl zmražen sport, restrikce zasáhly volnočasové aktivity i výuku na školách, řada podnikatelů se navíc bude zřejmě v nejbližším období potýkat s existenčními problémy. S krachujícími podniky však Zeman podle všeho příliš soucitu nemá.

Doporučeno
PŘEHLED: Toto jsou všechna aktuálně platná opatření PŘEHLED: Toto jsou všechna aktuálně platná opatření 9. října 2020 12:00

Neschopní ať zkrachují, kritizují mě blbečci

„Jsem zastáncem toho, čemu se říká COVID III. To znamená dlouhodobé, státem garantované úvěry s nízkou úrokovou sazbou a odloženou dobou splatnosti. A když podnikatelé nedokážou tento úvěr využít a zkrachují, nu, tak se pročistí trh. Protože jejich firma, když tuto pomoc nedokázala využít, je zřejmě neschopná, nebo jsou přesněji řečeno neschopní ti podnikatelé,“ řekl v rozhovoru.

Svým kritikům, kteří Zemanova slova či činy komentují na sociálních sítích, navíc prezident vzkázal, že jsou to „internetoví blbečci“.

Miloš Zeman: Neschopní podnikatelé ať zkrachují
Zdroj: TASR/AP

Zeman nepředpokládá, že by mělo dojít k úplnému lockdownu, nicméně premiér Andrej Babiš v pátek předeslal, že pokud nebudou lidé dodržovat nová nařízení a nakažených bude stále přibývat, tak nás lockdown čeká.

Nová opatření mimo jiné výrazně zasáhla volnočasové aktivity, úplně zavřít musely ze dne na den například bazény a posilovny. Ty však podle Zemana souvislost s ekonomikou státu nemají. „Ježíšmarjá. Člověče, nevím, jestli jste někdy studoval vysokou ekonomickou školu a koho jste měl za profesora, ale představa, že ekonomický růst souvisí s posilovnami, je poněkud iracionální,“ řekl prezident.

Když se úplně zavřenou noční kluby, bude podle něj „pražská smetánka sedět, číst knihy a zvyšovat tím svou beztak nízkou vzdělanostní úroveň.

Česká republika zažívá poslední dny rekordní přírůstky nově nakažených. Jen za včerejšek jich přibylo rekordních 8 618. Přehledný souhrn aktuálních nařízení najdeš v tomto článku.

Domů
Sdílet
Diskuse