Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. října 2020 17:23
Čas čtení 0:56
Tereza Šnajdrová

Od premiantů k blížícímu se druhému lockdownu. The Guardian popisuje, jak Česko zápolí s koronavirem

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

The Guardian své čtenáře v neděli večer informoval o nekontrolovatelném šíření koronaviru, se kterým se Česká republika potýká. Právě úspěšné zvládnutí první vlny vedlo ke zrušení většiny opatření.

V neděli večer se Česká republika opět dostala do hledáčku zahraničních médií, a to především kvůli nekontrolovatelnému šíření koronaviru a rekordnímu počtu nakažených, který jsme zaznamenali během pátku. Britský deník The Guardian své čtenáře informoval o tom, že právě úspěšné zvládnutí první vlny koronaviru vedlo českou vládu ke zrušení většiny opatření, na což teď všichni doplácíme.

Doporučeno
V Česku je nyní více hospitalizovaných v těžkém stavu, než byl na jaře nejvyšší celkový počet nakažených v nemocnicích V Česku je nyní více hospitalizovaných v těžkém stavu, než byl na jaře nejvyšší celkový počet nakažených v nemocnicích 12. října 2020 13:33

Podle Guardianu je současné řešení proti šíření koronaviru daleko za tím, jak Česko bojovalo v první vlně. Na jaře jsme byli jednou z prvních zemí, která uzavřela své hranice a přistoupila k celostátnímu lockdownu. Platila povinnost nosit roušky ve všech vnitřních prostorech, ale také venku, a to po dobu dvou měsíců. Po úspěšném zvládnutí krize však vláda polevila a většina opatření byla zrušena

Domů
Sdílet
Diskuse