Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Tento obsah je sponzorovaný obsah společnosti Notino.
17. listopadu 2020 13:49
Čas čtení 1:26
Sponzorovaný obsah

Provoní ti byt, ale i zvlhčí vzduch. K čemu všemu jsou dobré aroma difuzéry?

ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Zjisti, jaký je rozdíl mezi elektrickým a ultrazvukovým difuzérem, a co všechno dokáží.

Aroma difuzéry jsou stále více populární. Možná i proto, že momentálně trávíme stále více času doma. K příjemné atmosféře však nestačí jen pěkně zařízená místnost, tu dotvářejí i vůně. Právě aroma difuzéry jsou skvělým doplňkem, který s výběrem správného aroma navodí náladu, po jaké toužíš. K čemu všemu difuzéry slouží a jak si vybrat ten správný? 

Difuzéry fungují na principu rozptylování éterických nebo esenciálních olejů do vzduchu. Jejich výhoda je v tom, že v místnosti rovnoměrně rozptylují vůně tak, aby nebyly příliš intenzivně.

Vytvorí doma príjemnú atmosféru, zbaví ťa stresu a navodí spánok
Zdroj: S O C I A L . C U T, Unsplash

Kromě toho, že s výběrem různých vůní do difuzéru můžeš doma navodit příjemnou atmosféru, jsou také součástí domácí aromaterapie. Některé vůně pomáhají navodit spánek, snižovat stres či úzkosti. Aroma difuzér je nejjednodušší způsob, jak maximalizovat vlastnosti éterických olejů pro běžnou domácí aromaterapii.

Jak si vybrat difuzér? 

Při výběru difuzéru můžeš zohlednit různé parametry. Například na základě principu difuze, požadované intenzity, výkonnosti a samozřejmě i designu. Známe tři základní typy difuzéru: tyčinkovitý aroma difuzér, elektrický difuzér a ultrazvukový difuzér.

Tyčinkovitý difuzér je lahvička s vonnou esencí, do které vkládáš tyčinky z přírodního ratanu. Ty následně nasávají aroma, která se rozšiřuje do místnosti. Intenzitu vůně můžeš ovlivnit počtem tyčinek, které do lahvičky s aroma vkládáš.

Vytvorí doma príjemnú atmosféru, zbaví ťa stresu a navodí spánok
Zdroj: Kelcie Papp, Unsplash

Elektrický difuzér stačí zapojit do elektřiny, přidat vonný olej a můžeš si užívat domácí aromaterapii. Je oblíbený díky své kompaktnosti, umístíš ho všude, kde je zástrčka. Jeho nevýhodou může být vyšší hlučnost, neboť má vzduchovou pumpu, která jemně vrčí. Přesto patří tento typ difuzéru k oblíbeným. 

Ultrazvukový difuzér využívá k rozptylování esenciálních olejů ultrazvukové vibrace, které zajišťují tiché uvolňování aroma. Tyto difuzéry bývají dostupné v různých moderních provedeních s použitím materiálů jako dřevo nebo plast. Kromě toho, že ti provoní domov, dokáží i zvlhčovat vzduch, velmi snadno se obsluhují a udržují.

Vytvorí doma príjemnú atmosféru, zbaví ťa stresu a navodí spánok
Zdroj: Jumpstory

Zpříjemní tvůj pobyt doma

Jelikož nyní doma trávíme hodně času, je třeba si ho zpříjemnit nejvíce, jak se dá. I aroma difuzéry k tomu mohou dopomoci. Věděl jsi, že některé vůně pomáhají odbourávat stres, úzkosti či navozují pocit spánku? Mezi esenciálními oleji je pořádně velký výběr, takže si kromě spánku můžeš navodit i vánoční atmosféru nebo pobyt v exotické zemi.

Domů
Sdílet
Diskuse