Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. listopadu 2020 15:30
Čas čtení 2:05
Vojtěch Vanda

Výroční zpráva BIS: Zemřelo pět lidí, kteří odešli z Česka bojovat za Islámský stát

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Bezpečnostní informační služba vydala v úterý výroční zprávu za rok 2019, v níž informuje o rizicích, před nimiž Českou republiku varovala.

Bezpečnostní informační služba (BIS) zveřejnila v úterý výroční zprávu za rok 2019, v níž veřejnost informuje o bezpečnostních rizicích, které Českou republiku minulý rok potkaly. Jako hlavní riziko vidí zneužívání státních zakázek ve prospěch cizích států, dále je ale nekonkretizovala.

Zmínila také hojnou činnost zahraničních zpravodajských služeb, zejména čínských a ruských, a mimo jiné taky poznatky o lidech, kteří vycestovali z České republiky za účelem boje na Blízkém východě, kde zahynuli.

Doporučeno
Hřib čelí kritice kvůli nákupu kávovaru za 100 000 korun. Kávu nepiju, nákup prověřím, slíbil Hřib čelí kritice kvůli nákupu kávovaru za 100 000 korun. Kávu nepiju, nákup prověřím, slíbil 10. listopadu 2020 13:00
Domů
Sdílet
Diskuse