Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. listopadu 2020 18:21
Čas čtení 0:51
Viktor Kniš

Severní Korea chce údajně vycvičit bojové delfíny. Militarizaci mají dokazovat fotky

NEWS
Uložit Uložené

Podle dostupných zdrojů se může militarizačni program datovat až do října roku 2016.

Severní Korea údajně pracuje na speciálním válečném programu, v jehož rámci již léta cvičí delfíny a připravuje je na konflikt.

Dokazovat to mají satelitní snímky, které zveřejnil na oficiální stránce Námořní institut Spojených států (USNI). Podobné programy již podle institutu spustily i Spojené státy a Rusko, jde však prý o velmi nákladný program. USNI zároveň informuje, že země pod diktátorským režimem Kim Čong-una pravděpodobně pracuje na výcviku delfínů už od října 2016. 

Doporučeno
Nina Špitálníková: V Severní Koreji mě zadržela tajná policie. Popravuje se tam na náměstí před očima dětí Nina Špitálníková: V Severní Koreji mě zadržela tajná policie. Popravuje se tam na náměstí před očima dětí 25. června 2019 15:36

Námořní institut v článku blíže popisuje lokalitu, kde se možné výcvikové stanice nacházejí, zároveň upozorňuje, že cílem je pravděpodobná modernizace vojska a lepší připravenost na případné útoky. 

„Mořští savci mohou být trénovaní na lokalizaci nebo získávání předmětů z mořského dna, jako jsou miny nebo cvičná torpéda. Stejné dovednosti se dají použít ke kontrole objektů na mořském dně jako kabely a sonarová pole,“ uvádí USNI.

Doporučeno
Severní Korea odvysílala přes YouTube sérii záhadných čísel. Má jít o šifrovanou zprávu pro špiony Severní Korea odvysílala přes YouTube sérii záhadných čísel. Má jít o šifrovanou zprávu pro špiony 29. srpna 2020 11:56

Ještě před měsícem měli v Severní Koreji neobvyklou noční vojenskou přehlídku. Kim Čong-un předvedl nové rakety, a to u příležitosti 75. výročí založení vládnoucí strany. Průběh celé ceremonie vysílala státní televize.

Za poslední dva roky jde o první vojenskou přehlídku, která se v zemi konala. Severní Korea předvedla nové typy mezikontinentálních balistických raket. Každou tuto obří raketu nesl transportér s 11 nápravami.

Domů
Sdílet
Diskuse