Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. listopadu 2020 20:54
Čas čtení 1:20
Tímea Krauszová

Toto jsou nejhorší hesla roku 2020. Pokud některé z nich používáš, okamžitě si ho změň, radí experti

TECH
Uložit Uložené

Ne, „asdfghjkl“ či „abc123“ nejsou dobrá hesla.

Technologický web Gizmodo informuje o seznamu nejběžnějších hesel za rok 2020. Výběr top 200 opravdu nevhodných zabezpečení vybírá každoročně NordPass, aplikace a web pro správu hesel. Kromě nejběžnějších hesel vyhodnocovali i to, jak dlouho by trvalo hacknout takové účty. U některých by stačily dvě sekundy a hesla, o kterých si myslíme, že jsou mazaná, se stále dají napadnout do několika hodin.

Podle jejich informací miliony lidí nadále používají typická hesla jako „123456“ nebo „password“ při přihlašování na různé online služby. Tato dvě hesla jsou zároveň již dlouhá léta lídry žebříčků, přičemž podle technologických expertů jde o nejhorší možnou volbu, pokud si chceš zajistit svůj email, Facebook či nedej bože internetbanking.

Doporučeno
Prada omylem zlevnila všechny luxusní produkty o 99 % Prada omylem zlevnila všechny luxusní produkty o 99 % 17. listopadu 2020 14:28

Žebříček vedou jednoduché kombinace čísel, které by uhodlo i malé dítě

V top pětce najdeš hned tři číselné variace, přičemž všechny jsou prostě jen seřazené číslice od nejmenší po největší (s různým počtem znaků). Podle NordPass si lidé často vybírají i slovo heslo jako heslo (toto je špatné rozhodnutí a zároveň i otřepaný vtip), na třetí příčce překvapilo heslo „picture1“, které se v minulosti v žebříčcích neobjevovalo takto vysoko.

Zpět
Sdílet
Diskuse