Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. prosince 2020 20:06
Čas čtení 0:37
Ondřej Jarůšek

Ve velké části Prahy zmizí rušivé reklamy

NEWS
Uložit Uložené

Díky rozhodnutí magistrátu bude v pražských ulicích méně reklam.

Pražské ulice se v brzké době pročistí od rušivých plakátů či plachet různých firem. To díky rozhodnutí magistrátu rozšířit nařízení, které zakáže umísťování reklamních nosičů na řadě míst, kterých se dosud tento zákaz netýkal. Informoval o tom server Seznam Zprávy.

Dosud opatření platilo jen v rámci přísně chráněných památkových rezervací v historickém centru města. Od července příštího roku však bude reklama regulována například také na Žižkově, Vinohradech, v části Holešovic, v Karlíně a několika dalších čtvrtích.

Doporučeno
PŘEHLED: Jak se od čtvrtka mění restrikce PŘEHLED: Jak se od čtvrtka mění restrikce 3. prosince 2020 6:20

„V památkově chráněných územích se nachází řada krásných domů, reklamní plachty na fasádách je často zakrývají a tím zcela mění nejen naše vnímání architektury samotných objektů, ale především celkový dojem z prostoru,“ uvedl náměstek primátora Petr Hlaváček.

Podle Hany Třeštíkové, radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu, sice reklama do města patří, ale měla by být v kultivované formě. „Snažíme se proto pro všechny druhy reklamy stanovit jasná a srozumitelná pravidla. Jedním z nich je to, že by se reklamní plachty neměly objevovat v památkově chráněných územích,“ dodala.

Domů
Sdílet
Diskuse