Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. prosince 2020 17:42
Čas čtení 1:54
Katarína Danková

Herečka Kristen Stewart byla na módní přehlídce Chanel jedinou divačkou

MÓDA MÓDA
Uložit Uložené

Značka Chanel čtvrtek zveřejnila video z přehlídky své nové kolekce. Pozvánku však dostal jen jeden člověk.

Velkolepé prostory francouzského zámku Château de Chenonceau, krásné modelky, jedinečné modely kolekce Métiers D’Art 2020/21 z dílny módního domu Chanel a jen jeden VIP host.

Doporučeno
Dior poprvé představuje domácí módu Dior poprvé představuje domácí módu 3. prosince 2020 17:43

Kristen Stewart si jako jediná měla možnost prohlédnout umění módy Chanel živě. Přehlídka se natáčela pár dní dopředu a pracoval na ní 300členný štáb. „I když je to video a nešlo to živě, výsledek bude stejný jako každá jiná módní přehlídka,“ uvedl pro WWD Bruno Pavlovsky, prezident značky Chanel.

Původně přitom chtěli pozvat až 200 hostů, ale kvůli aktuální pandemické situaci ve Francii se organizátoři rozhodli přehlídku uskutečnit bez diváků. „Skutečně jediný rozdíl oproti tomu, co jsme původně plánovali, je to, že zde nejsou žádní hosté,“ dodal Bruno Pavlovsky.

Jen herecká hvězda Kristen Stewart zůstala na guest listu tak významné události ve světě módy. Stala se totiž múzou nové kolekce a její ambasadorkou. Dokonce bude součástí připravované reklamní kampaně, která se bude také natáčet v renesančních prostorách francouzského zámku.

chanel, kristenstewart, fashion
Zdroj: Youtube/CHANEL

Původně pozvaní hosté ale nebyli smutní. Značka měla pro ně připraven i plán B. Ráno v den přehlídky rozdala hostům knihu s fotografiemi hradu Chenonceau od hostujícího fotografa a kameramana Juergena Tellera, brožurku o hradu, módním domě Chanel od vědkyně Fanny Aramové a ukázky modelů prezentované na molu. Součástí byly i audio klipy nahrané herečkami Keirou Knightley v angličtině, Penélope Cruz ve španělštině a Annou Mouglalis ve francouzštině.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa @sunnyday2424

Výběr místa přehlídky nebyl náhodný. V klenotu francouzské historické architektury bydlela Kateřina Medicejská či Diana de Poitiers. Dvě významně politické a ambiciózní ženy, které navrhly a obývaly chenonceauský hrad a kterým kreativní ředitelka Virginie Viard vzdala hold. Za zmínku stojí zejména to, že monogram jména Medici je složen ze dvou propletených písmen C, stejně jako tomu je u značky Chanel. Symbolika tohoto místa a módní značky tak vytváří dokonalou atmosféru.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa CHANEL (@chanelofficial)

Tvorba designérky Virginie Viard se tak dokonale hodila k poselství místa. Trochu renesance kombinuje s moderním stylem a tradičními Chanel prvky. Silueta jejích modelů obsahuje výraznou vzpomínku na éru hranatých linií, topy bez ramínek, sukně s délkou po zem, zvonové rukávy a volánky. Vzdala tak úctu některým typickým známkám minulé doby svého předchůdce Karla Lagerfelda.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa CHANEL (@chanelofficial)

Inspiraci návrhářka čerpala po celém hradě. V útrobách nebo i zahradách zámku. „Je to někde mezi animovaným filmem a okázalými béčkovými filmy, které jsem jako dítě sledovala. Ženy v nich byly vždy dost sexy,“ dodává na margo mušketýrských televizních eposů Virginie Viard. „Mimořádně mě inspirovala i šachovnicová podlaha v tanečním sále – je to mix všeho.”

Světová pandemie tak snadno módní dům Chanel nezastaví. „Mohu potvrdit, že se k cestování vrátíme,“ pro Vogue zmínil Pavlovský. „Součástí DNA společnosti Chanel je schopnost jít tam, kde to má smysl. Je to vize značky, je to vize Virginie a myslím si, že je docela dobré inspirovat se světem, ve kterém žijeme.“

Nezbývá nám než doufat, že i navzdory různým krizím zůstane vize módní značky stejná a elegance její tvorby nesmrtelná. Celou prohlídku nejnovější kolekce 38 modelů značky Chanel si můžeš prohlédnout v tomto videu:

Domů
Sdílet
Diskuse