Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. prosince 2020 20:04
Čas čtení 0:27
Miriam Rumanková

V USA začali očkovat proti koronaviru

ZAJÍMAVOSTI KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Zdravotnické úřady v Americe doporučily, aby vakcínu jako první dostali zdravotníci a senioři v domovech důchodců.

Jako první v USA dostala vakcínu v přímém televizním přenosu zdravotnice z New Yorku, která působí v první linii boje proti COVID-19. Začala největší očkovací kampaň v dějinách USA, informuje o tom BBC.

V Spojených štátoch amerických začali očkovať proti novému koronavírusu
Zdroj: TASR - Mark Lennihan via AP

Očkování začalo poté, co americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv schválil pro nouzové použití vakcíny na COVID-19 od americko-německého konsorcia Pfizer/BioNtech. Celou situaci okomentoval i dosluhující americký prezident Donald Trump, který uveřejnil příspěvek na svém na svém účtu na Twitteru: „První vakcína podána. Gratuluji USA! Gratuluji světu.“

Zdravotnické úřady v Americe doporučily, aby vakcínu jako první dostali zdravotníci a senioři v domovech důchodců. O postupu vakcinace budou rozhodovat jednotlivé státy Spojených státech.

Doporučeno
Antigenní testy zdarma: Kde se objednat a na co si dát pozor Antigenní testy zdarma: Kde se objednat a na co si dát pozor 13. prosince 2020 14:41
Domů
Sdílet
Diskuse