Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. prosince 2020 16:00
Čas čtení 1:30
Marián Mauik Biel

Xiaomi Mi 11 je první vlajková loď roku 2021. Výrobce přesedlal na ekologickou vlnu a v balení nemá nabíječku

TECH IPHONE XIAOMI
Uložit Uložené

Zároveň jde o první mobil s extrémně výkonným procesorem Snapdragon 888.

Výrobci mobilů se neustále předhánějí ne pouze v nových funkcích, ale také v tom, kdo přijde s novinkou dříve. Samsung Galaxy S21 má premiéru už v polovině ledna a Xiaomi ani nepočkal do konce roku a už oficiálně představil svůj top model pro novou sezónu. Patřil ke značkám, které se posmívaly Applu kvůli absenci nabíječky v balení. Přitom to udělal také. Ačkoli trochu rozumněji.

Doporučeno
Galaxy S21 dorazí už v lednu. Samsung si pospíšil kvůli Applu i Huawei Galaxy S21 dorazí už v lednu. Samsung si pospíšil kvůli Applu i Huawei 1. prosince 2020 12:23

Xiaomi Mi 11 zaujme už svým designem. Na přední straně se nedá co vymýšlet, tu tvoří jen jedná velká černá plocha. Tedy konkrétně 6,81palcový 120 Hz displej s rozlišením až 3 200 x 1 440 pixelů. Je to Amoled displej s maximálním jasem až 1 500 nitů. Podle odborného portálu DisplayMate jde o jeden z nejlepších mobilních displejů na trhu.

Xiaomi Mi 11
Zdroj: Xiaomi

Zajímavostí je, že čtečka otisků prstů pod displejem umí snímat i tep. Zadní strana je z matného skla v černé, bílé a modré barvě. Ale Mi 11 se vyrábí také s koženým povrchem. Ve světle hnědé nebo fialové barvě. Dostupná je ještě speciální edice s podpisem zakladatele firmy Xiaomi Leie Juna.

Domů
Sdílet
Diskuse