Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. ledna 2021 15:12
Čas čtení 1:56
Marián Mauik Biel

Skládací iPhone s flexibilním displejem začíná být reálnější

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Přibývá uniklých informací o tom, že Apple skutečně představí ohebný iPhone. Ještě si ale počkáme.

Ohebné displeje měly přinést revoluci v používání smartphonů. Je to však poměrně čerstvá technologie, kterou se odvážilo nasadit do finálních produktů jen velmi málo značek. Zdá se, že ve flexibilní displeje má důvěru i Apple a také se připravuje na představení svého prvního ohebného iPhonu.

O flexibilním iPhonu se šeptá už léta. Různé patenty spojené s ohebnými mobily Apple registroval již v roce 2016. Ještě více se o tom začalo mluvit od představení prvních takových smartphonů, jako byly Samsung Galaxy Fold a Huawei Mate X před dvěma lety.

Doporučeno
Elektromobil od Applu má přijít už za tři roky Elektromobil od Applu má přijít už za tři roky 22. prosince 2020 20:23

Jak je u Applu běžným zvykem, nepřicházejí s novou technologií jako první. Vlastně ani s dotykovým mobilem nepřišel Apple jako první. Výrobci si počkali, zdokonalili ho a vytvořili standard na celé roky.

iPhone Flip koncept
Zdroj: concept-phones.com

Podle posledních uniklých zpráv to vypadá tak, že podobný postup zvolil i u flexibilních displejů.

Ještě před pár měsíci se začaly šířit informace, že Apple chystá nevšední konstrukci pro své smartphony. Ale nemá použít ohebný displej, ale dvě samostatné obrazovky. Tedy spíše dva iPhony připojené k sobě. Přesně tak, jak to Microsoft udělal u svého „mobilo-tabletu“ Surface Duo.

Známý leaker Jon Proser, který již dlouhodobě prozrazuje tajemství Applu díky zdrojům přímo z nitra americké firmy, však vysvětlil, že to byl jen jeden z konceptů. A pravděpodobně v něm nebude Apple pokračovat. Naplno se mají soustředit na druhý plán, kterým je klasické „véčko“, pracovně nazvané iPhone Flip.

Domů
Sdílet
Diskuse