Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
3. ledna 2021 16:39
Čas čtení 1:22
Marián Mauik Biel

Pozlacená sluchátka AirPods Max s krokodýlí kůží stojí podobně jako BMW X7

TECH
Uložit Uložené

16 490 korun za Apple sluchátka je pakatel ve srovnání s jejich speciální edicí od firmy Caviar.

Cena AirPods Max je prakticky dvojnásobná oproti těm nejlepším konkurentům od renomovaných značek jako Sony nebo Bang & Olufsen. Jejich cena je však srovnání s edicí od firmy Caviar úplná drobnost.

Apple AirPods Max se začnou i v Česku prodávat už pár dní a zájemce musí být ochoten investovat kolem 16 490 korun. Dostane prakticky celokovová bezdrátová sluchátka s aktivním potlačením hluku a nevšedním přenosným pouzdrem, které připomíná podprsenku. A také pravděpodobně dostane pocit příslušnosti k elitě.

Pro horních 10 tisíc ale budou lákavější sluchátka ze speciální edice ruské společnosti Caviar.

Doporučeno
Xiaomi Mi 11 je první vlajková loď roku 2021. Výrobce přesedlal na ekologickou vlnu a v balení nemá nabíječku Xiaomi Mi 11 je první vlajková loď roku 2021. Výrobce přesedlal na ekologickou vlnu a v balení nemá nabíječku 29. prosince 2020 16:00
Nokia 3310 Caviar Gold
Zdroj: Caviar

Ta je už léta známá tím, že běžnou spotřební elektroniku zabalí do exkluzivních materiálů, drahých kovů, přidá nějaké diamanty nebo mahagonový obal a najednou i Nokia 3310 se zlatým vyobrazením Putina a Trumpa stojí přes 50 tisíc korun. iPhony jsou velmi oblíbeným zařízením, které tato firma „vylepšuje“.

AirPods Max Gold Caviar black
Zdroj: Caviar

Nyní si však do parády vzali sluchátka AirPods Max. Komplet celé mušle i s kloubem jsou z 18karátového zlata, stejně tak i obruče u náhlavního mostu. Ten není jen tak z ledajaké látky, na výběr je exkluzivní krokodýlí kůže v černém nebo bílém provedení. Celé to stojí přesně 108 000 amerických dolarů, tedy přes 2 miliony korun.

Už původní AirPods Max s hmotností 384 gramů patří k nejtěžším v segmentu. Zlatá edice od Caviar má jen zlatou část s hmotností 750 gramů. Moc pohodlné tak asi nebudou.

AirPods Max Gold Caviar black detail
Zdroj: Caviar

Výrobce je natolik štědrý, že nabízí poštovné kdekoli na světě zdarma a sluchátka nedonese běžný kurýr, ale osobní konzultant, který je kupujícímu důsledně představí.

Pozlacený iPhone by se ještě dal chápat. Ale tyto AirPods Max budou nepohodlné a nepraktické i pro hlavu zámožného šejka. Nedá se to pochopit ani jako investice do zlata, protože 750 gramů zlata nestojí ani milion korun.

Vysoká cena má však kromě exkluzivních materiálů své opodstatnění. Půjde o extrémně raritní sběratelský kousek. Caviar vyrobil jen dva kusy těchto zlatých AirPods Max.

AirPods Max Gold Caviar white
Zdroj: Caviar

Mimochodem, představili i speciální edici PlayStation 5 Golden Rock. V podstatě vzali herní konzoli a osadili ji dvěma masivními zlatými panely. Zlato je i na dvojici ovladačů, kterým nechybí části z krokodýlí kůže. Celá tato neotřelost obsahuje okolo 20 kilogramů zlata a bude vyroben jediný kus. Proto je cena pouze na vyžádání.

PlayStation 5 Golden Rock
Zdroj: Caviar
Domů
Sdílet
Diskuse