Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. ledna 2021 12:27
Čas čtení 0:48
Richard Balog

Přes 200 metrů čtverečních, kvalitní materiály a minimalismus. Představujeme bydlení snů na břehu Vltavy

Přes 200 metrů čtverečních, kvalitní materiály a minimalismus. Představujeme bydlení snů na břehu Vltavy
Zdroj: Studio Perspektiv
KULTURA
Uložit Uložené

Kromě nadstandardní výměry si majitelé mohou užívat také terasy, které lemují byt po jeho obvodu.

Časy, kdy v architektuře v České republice vládl nevkus a podnikatelské baroko 90. let, jsou již naštěstí jen minulostí. Dnes máme na našem území desítky ateliérů, které svou prací častokrát zastiňují i slavnější kolegy ze západní Evropy a Perspektiv je toho jasným důkazem. 

Pražské studio ukrývá ve svém portfoliu řadu komunitních a kancelářských projektů, které stojí za pozornost, přičemž jen před pár měsíci začali architekti s návrhy obydlí. Výsledkem je například rekonstrukce horské chaty na úpatí Alp či vizualizace nadčasového bytu v novém rezidenčním komplexu, na který se blíže podíváme v následujících řádcích.

Doporučeno
Klub, hotel, nebo byt? Čeští architekti navrhli bydlení pro milovníka techna, které je trochu tajemné, ale také bláznivé Klub, hotel, nebo byt? Čeští architekti navrhli bydlení pro milovníka techna, které je trochu tajemné, ale také bláznivé 17. prosince 2020 15:18

Lukrativní bydlení se nachází na břehu Vltavy v městské části Karlín a svým majitelům nabízí nejen 206 metrů čtverečních podlahové plochy, ale také terasy s výhledem na několik krás Prahy. 

Autorský tým ve složení Jan Antal, Martin Pavlíček a Barbora S. Babocká měl při navrhování volné ruce a holobyt proměnil v moderní, avšak velmi útulné hnízdečko, do kterého bychom se sami nejraději ihned přestěhovali. Jednoduché vkusné zařízení a minimalismus nechávají vyniknout na první pohled skryté detaily, kvalitní zpracování či použité materiály a vše spolu hraje na jedničku s hvězdičkou. 

Nádech luxusu a elegance dodávají bytu odlesky kovu a skla, ale i využití oblých tvarů. Lepší pohled si už ale uděláš na základě galerie níže.

Domů
Sdílet
Diskuse