Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. ledna 2021 19:30
Čas čtení 2:01
Dominik Vetrák

Recenze: 3. série Cobra Kai je od dob Stranger Things nejlepším seriálem pro nekontrolovatelné sledování

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Cobra Kai je zpět. Pokud máš rád zábavné seriály, které tě namotají, měl bys zbystřit pozornost.

Cobra Kai se po 2 sériích na (dnes již neexistujícím) YouTube Red dostalo na Netflix. Streamovací gigant rovnou objednal další dvě série (zdá se, že se jich celkově dočkáme 6), no a mezitím seriál nabral řadu fanoušků. A to včetně nás. Jak jsme tě už stihli informovat i v tomto článku, jde o opravdu zdařilý televizní návrat k legendární filmové sérii Karate Kid.

Pokud jsi Cobra Kai viděl, nezapomeň mu dát hodnocení v naší databázi a klidně zanech svou recenzi v profilu seriálu.

Děj Cobra Kai se odehrává 30 let od filmových událostí. Daniel LaRusso žije spořádaným životem úspěšného podnikatele a má vlastní rodinu. Jako vítěz turnaje karate před 30 lety je v komunitě respektovaným člověkem.

Na druhé straně je Johnny Lawrence, který se neúspěšně protlouká životem, pije a svůj rodinný život pokazil, když se odcizil vlastnímu synovi. Seriál sleduje jejich životy a to, jak si v současnosti vedou. 

Třetí série začíná po velké rvačce z konce poslední série. Její aktéři musí nést vážné následky, ale těžko to zvládají i jejich senseiové. Miguel se musí probudit z kómatu, Robby utíká před policií a Sam bojuje s posttraumatickou stresovou poruchou.

Doporučeno
Těchto 10 seriálů se nám v roce 2020 líbilo nejvíce. Co bylo ještě lepší než The Queen's Gambit? Těchto 10 seriálů se nám v roce 2020 líbilo nejvíce. Co bylo ještě lepší než The Queen's Gambit? 2. ledna 2021 9:39

Děj Cobra Kai je i nadále zcela předvídatelný. Minule jsme celý seriál vychválili, ale má i negativní stránky, které jsou ve 3. sérii nesmírně cítit. Děj a scénář jsou místy velmi hloupé. Scénáristé mění chování postav o 180 stupňů v každé 3. epizodě podle toho, jak se jim to nejvíce hodí.

Nejenže se postavy chovají úplně jinak než dosud, ony i úplně jinak vystupují, ztrácejí IQ a častokrát jejich činy vůbec nedávají smysl. Tvůrci si asi řekli, že z hlediska scénáře připraví guilty pleasure (když divák ví, že objektivně je něco špatného, ale přesto si to užívá) a zaměří se na ostatní kvality.

A těch je i ve 3. sérii požehnaně. Herci jsou někdy stále nemotorní, po kouskách se ale s každou další sérií zlepšují. Scénáristé stále dokáží pobavit skvělými vtipy a situačním humorem, no a dobře se dívá i na samotné karate a jednotlivé souboje, ačkoli místy už jde do tuhého a v seriálu se začínají množit seriózní zranění.

Cobra Kai
Zdroj: Netflix

Nové díly jsou plné nostalgie, protože se vrátilo několik významných postav z filmů. Tvůrci vědí, co diváky na seriálu baví a naplno to využívají. Postavy a vztahy mezi nimi tě uchvátí natolik, že se od Netflixu nebudeš moci odtrhnout. I proto jsme 3. sérii zhlédli celou hned v první den premiéry. Sledování Cobra Kai je totiž neuvěřitelně návykové. Naposledy jsme něco takového zažili při prvních dvou sériích Stranger Things. 

Cobra Kai je vtipný seriál, který se občas snaží zapracovat do svého nostalgického příběhu i seriózní témata (rodičovství, smíření se s minulostí, PTSD...). Zamiluješ si postavy a od seriálu se nebudeš moci odtrhnout. Zamrzí akorát zmíněný scénář a desítky scenáristických berliček, díky kterým si tvůrci s postavami a dějem dělají, co chtějí.

Donekonečna vytvářejí nereálné a uměle vytvořené konflikty, jen aby se měli od čeho odrazit. Zároveň to ale znamená, že seriál neskončí po 2–3 sériích. V konečném důsledku to tedy odpouštíme, protože Cobra Kai máme nesmírně rádi. A vůbec nevadí, pokud jsi neviděl filmy ze série Karate Kid. Namotáš se i tak. 7.5/10.

Cobra Kai
Zdroj: Netflix
Domů
Sdílet
Diskuse