Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. ledna 2021 12:03
Čas čtení 1:28
Martin Mičuda

Plug-in hybridní Bentayga s výkonem 449 koní je odpovědí Bentley na přísné emisní normy

Plug-in hybridní Bentayga s výkonem 449 koní je odpovědí Bentley na přísné emisní normy
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.bentleymedia.com/en/newsitem/1171-bringing-serenity-to-the-city-and-beyond-the-new-bentayga-hybrid" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">bentleymedia.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Avizované plány britského výrobce na následující roky začínají nabývat reálných kontur.

Bentley v závěru loňského roku odhalilo vskutku ambiciózní plány na následující roky. Jak jistě tušíš, jde o odpověď na stále přísnější emisní normy, které právě značkám, jako je Bentley, způsobují největší vrásky. Přední představitelé britské značky přiznali, že bez hybridní technologie se již v následujících letech neobejdou. 

Abychom byli konkrétní, šéf značky Adrian Hallmark v rámci nové firemní strategie Beyond100 oznámil, že od roku 2026 bude každé Bentley dostupné pouze v plug-in hybridní nebo čistě elektrické verzi.

Své ovoce to přináší hned v úvodu roku 2021, kdy poznáváme novou Bentaygu Hybrid. Ta pochopitelně vychází z loňské faceliftované podoby, přítomnost elektrické soustavy však navenek nedává najevo – jedinou odlišností je dodatečné víčko na nabíjení na řidičově straně.

Bentley, Bentayga,
Zdroj: https://www.bentleymedia.com/en/newsitem/1171-bringing-serenity-to-the-city-and-beyond-the-new-bentayga-hybrid

I Bentayga s dodatkem Hybrid tak disponuje Matrix-LED světly vpředu, zcela novými horizontálními světly vzadu a upravenými nárazníky. V luxusně orientovaném interiéru nechybí obnovený volant, středový panel či větší, až 10,9" displej infotainmentu. Přibyla bezdrátová podpora Apple CarPlay a Android Auto. Podstata novinky se ale nachází pod povrchem.

Domů
Sdílet
Diskuse