Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. ledna 2021 12:11
Čas čtení 0:48
Ondřej Jarůšek

Česko naočkovalo proti covidu 40 000 lidí, hlásí Babiš. Návrh Daniela Landy je prý nesmysl

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Premiér přiznal, že vláda situaci v létě podcenila.

Premiér Andrej Babiš poskytl rozhovor deníku Právo, v němž se vyjádřil mimo jiné na téma aktuální pandemické situace a očkování proti koronaviru. Podle vyjádření předsedy vlády již vakcínu obdrželo přibližně 40 tisíc lidí

„Žádáme od všech 31 očkovacích center, aby spotřebovala vše, co obdrží, vždy během týdne. Cílem je, aby hned po příjezdu vakcín do ČR byly nejohroženější skupiny připraveny na očkování,“ řekl Babiš.

Doporučeno
Česko konečně začalo poskytovat data ohledně očkování. Jak si stojíme ve světě? Česko konečně začalo poskytovat data ohledně očkování. Jak si stojíme ve světě? 8. ledna 2021 15:12

Předseda vlády však dodal, že kolem očkování se stále šíří mnoho dezinformací, kvůli kterým někteří lidé vakcínu odmítají. Chystá se proto rozsáhlá kampaň, která má veřejnost o bezpečnosti očkování přesvědčit.

andrej babiš
Zdroj: Úřad vlády ČR

Babiš se dále vyjádřil také k návrhu zpěváka Daniela Landy, který ve svém manifestu vyzýval k uvolnění restrikcí. „To je nesmysl. Naše opatření, i když si lidé stěžují, nejsou v porovnání s jinými státy nejdrastičtější. Třeba v některých částech Německa se lidé nesmějí vzdalovat více než patnáct kilometrů od bydliště, zákaz vycházení v noci je v mnoha zemích Evropy,“ uvedl.

V neposlední řadě Babiš také přiznal, že vláda situaci v létě podcenila, neměla se rušit povinnost nosit roušky a lidé vracející se z Chorvatska měli být povinně otestováni. „Nebo třeba jsme podcenili Techtle Mechtle a měli zavřít bary. Po bitvě je každý generál, ale předvídatelnost, po které se volá, je těžká,“ řekl premiér. 

Domů
Sdílet
Diskuse