Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. ledna 2021 15:23
Čas čtení 0:55
Richard Balog

3 podlaží moderního interiérového designu, zelená střecha a výhled na dominanty Znojma, včetně hradu či známé rotundy

3 podlaží moderního interiérového designu, zelená střecha a výhled na dominanty Znojma, včetně hradu či známé rotundy
Zdroj: BoysPlayNice
KULTURA
Uložit Uložené

Výsledná forma rodinného domu byla ve výrazné míře určena tvarem, profilem a orientací pozemku v údolí řeky Dyje.

Studio Kuba & Pilař architekti vytěžilo z minimální stavební parcely maximum. Projekt, na který se dnes blíže podíváme, je totiž vyplněním volného prostoru mezi zástavbou rodinných domů na nábřeží řeky Dyje. Výsledkem dlouholeté práce je ovšem plnohodnotné bydlení v nadčasovém hávu, které bude zajímavé i za 20 let.

Pozemek je ve strmém svahu a má původní terasovou úpravu s kamennými stěnami. Nad protilehlým břehem se zvedá skalní zeď se Znojemským hradem, rotundou Sv. Kateřiny a kostelem Sv. Mikuláše. Od těchto atributů, včetně orientace, se odvíjejí základní tvarové parametry.

Doporučeno
Přes 200 metrů čtverečních, kvalitní materiály a minimalismus. Představujeme bydlení snů na břehu Vltavy Přes 200 metrů čtverečních, kvalitní materiály a minimalismus. Představujeme bydlení snů na břehu Vltavy 4. ledna 2021 12:27

Dům má půdorys úzkého obdélníku se třemi nadzemními podlažími směrem k nábřeží a jedním otočeným do svahu. Severní část, která je orientovaná k řece, byla zkosená a tvoří šikmou střechu navazující na sousední domy. Zbývající část vrchní hmoty pokračuje plochou střechou, která je na celé ploše zelená a opticky přechází až do zahrady. Disponuje dvěma asymetrickými okny z dětských pokojů a společenské zóny.

Hlavní obytný prostor je umístěn na nejvyšším podlaží a přímo navazuje na venkovní terasu a zahradu na jižní straně. Majitelé si díky otevřenosti bez zbytečných příček vychutnávají sluneční paprsky přicházející přes prosklenou stěnu jídelny a zároveň výhled do údolí.

Právě nezaměnitelné výhledy na řeku Dyje či významné historické památky města jsou největší devizou tohoto rodinného domu s podlažní plochou 186 metrů čtverečních. Lepší obrázek o tomto moderním království na pozemku s výměrou jen necelých 500 metrů čtverečních si už uděláš na základě galerie od BoysPlayNice.

BoysPlayNiceBoysPlayNiceBoysPlayNiceBoysPlayNice
Zobrazit galerii
(28)
Domů
Sdílet
Diskuse