Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. ledna 2021 11:12
Čas čtení 3:17
Vojtěch Vanda

Opozice reaguje na spuštění registru očkování: Fiasko, skandál a PIN k registraci doručuje Česká pošta

POLITIKA ČESKO IVAN BARTOŠ KORONAVIRUS MARIAN JUREČKA PETR FIALA VÍT RAKUŠAN
Uložit Uložené

Předsedové i další politici z opozičních stran se k nově spuštěné registraci očkování vyjádřili na sociálních sítích.

Česká republika spustila v pátek v 8:00 rezervační systém k očkování proti koronaviru pro občany starší 80 let. Zájemci se mohli přihlásit na webových stránkách zde nebo například telefonicky na lince 1221. Hned od spuštění webu stránka registrovala přes 75 tisíc návštěv, načež server nápor nevydržel a spadl. Situaci okomentovali přední představitelé opozice na Twitteru.

Doporučeno
Česko spustilo registrace k očkování proti covidu-19. Přetížený web zkolaboval Česko spustilo registrace k očkování proti covidu-19. Přetížený web zkolaboval 15. ledna 2021 8:01

Předsedové opozičních stran nejvíce kritizovali nepřipravenost vládního systému, na jehož přípravu měli více než půl roku„Systém očkování nemá žádná pravidla, dochází k protekci, není jasné kdo, kdy a kde má být očkován, nefunguje registrace, není žádná kampaň na jeho podporu. Jedním slovem skandál,“ komentoval situaci předseda ODS Petr Fiala. Jako viníka této situace označil premiéra Andreje Babiše, který sám sebe označil za koordinátora očkování.

Po uveřejnění očkování úředníků Státního zdravotního ústavu a jejich příbuzných Fiala oznámil, že chce společně s ODS na další schůzi Poslanecké sněmovny zařadit mimořádný bod k připravenosti státu na očkování. „Pokud jeho zařazení koalice ANO, ČSSD, KSČM nepodpoří, svoláme mimořádnou schůzi. První na řadě v očkování mají být senioři, ne třicátníci. Takto to dál nejde,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse