Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. ledna 2021 17:31
Čas čtení 1:32
Martin Mičuda

Lada si konečně poklidila v portfoliu. Slavná Niva žije dál, nově ale s dodatkem Legend

Lada si konečně poklidila v portfoliu. Slavná Niva žije dál, nově ale s dodatkem Legend
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.lada.ru/en/press-releases/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">lada.ru</a>
TECH
Uložit Uložené

Zní to neuvěřitelně, ale ikonická Lada Niva z roku 1977 je nadále na trhu, akorát s drobnými vylepšeními.

Teprve nedávno jsme tě informovali o tom, že ruská automobilka Lada představila novou generaci modelu Niva. To ale způsobilo opětovné zmatky v názvosloví portfolia, protože označení Niva poslední roky Lada oficiálně používala výhradně pod logy značky Chevrolet, se kterou spolupracovala. Aliance se ale rozpadla, a tak Lada (automobilka AvtoVAZ) opětovně získala práva na používání názvu Niva pod svou značkou.

Tím pádem se mohlo zdát, že jde o slavný off-road ze 70. let (VAZ 2121), ten se ale kvůli spolupráci s Chevroletem už dříve musel přejmenovat na Ladu 4x4. Nejnověji se ale dozvídáme, že model 4x4 opět ponese název Niva, akorát s dodatkem Legend. Lada si tak ve svém portfoliu poklidila – slavný počin označuje jako Niva Legend, zatímco jeho „novodobé“ ztvárnění, které prodává současně po boku legendy, nese název Niva Travel.

Lada, Niva,
Zdroj: https://www.lada.ru/en/press-releases/118503.html


Lada Niva Travel prošla rozsáhlými změnami, pod povrchem se ale nic zásadního nezměnilo. Více se dozvíš v našem předchozím článku, nyní se zaměřme na proslulý model. Ten má změnou názvu upozornit zejména na jakýsi menší facelift. Niva Legend totiž spolu s novým názvem přichází na scénu i s řadou vylepšení. Kromě drobných kosmetických změn po designové stránce nejzásadnější úpravou prošla karoserie v oblasti zadního C-sloupku.

Domů
Sdílet
Diskuse