Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. ledna 2021 16:49
Čas čtení 1:05
Martin Mičuda

ABT si vzalo do parády novou Cupru Formentor. Výsledkem je až 370 koní

ABT si vzalo do parády novou Cupru Formentor. Výsledkem je až 370 koní
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.abt-sportsline.com/news/news/abt-boosts-suv-coupe-to-370-hp-and-adds-attractive-wheels0/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">abt-sportsline.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Po vizuální stránce tentokrát společnost ABT Sportline zbytečně neexperimentovala.

To, že Formentor je první vlastní model značky Cupra, asi víš, stejně jako skutečnost, že dříve či později se pod kapotu tohoto počinu nastěhuje i 5válcový agregát. Než se tak ale stane, vrchol v nabídce zastupuje Formentor s dodatkem Veloz, tedy 2litrové TSI s výkonem 228 kW / 310 koní a točivým momentem 400 Nm. Bylo ale jen otázkou času, kdy se této Cupry chytí renomovaný úpravce a tyto parametry ještě vylepší.

Stalo se tak právě teď, protože firma ABT Sportsline, která je známá vylepšováním koncernových modelů, přichází se svou úpravou. Nový Formentor tak prošel rukama německé společnosti, což má za následek, že motor 2.0 TSI disponuje výkonem až 272 kW / 370 koní a 450 Nm. Přírůstek 44 kW, tedy 60 koní se v pozitivním směru odrazil především na lepší akceleraci – Formentor od ABT dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h jen za 4,6 sekundy, což je o 0,3 sekundy rychleji než dosud.

Cupra, Formentor, ABT,
Zdroj: https://www.abt-sportsline.com/news/news/abt-boosts-suv-coupe-to-370-hp-and-adds-attractive-wheels0/

Maximální rychlost je nadále na obligátní hranici 250 km/h. Za skutečně pozoruhodnými parametry stojí skutečnost, že Formentor Veloz má pohon všech čtyř kol (haldexový 4Drive) a 7stupňovou dvouspojkovou převodovku DSG. Toto osvědčené „Cupra kombo“ ve spojení s upraveným motorem tedy umí nabídnout nadstandardní dynamiku.

Domů
Sdílet
Diskuse