Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. února 2021 18:28
Čas čtení 2:30
Dominik Vetrák

Tyto 3 hry musí vyzkoušet každý fanoušek dospělých příběhů a logické zábavy

TECH TIP NA HRY
Uložit Uložené

Doporučujeme 3 skvěle hodnocené a hráči milované hry za pár korun.

Je tady návrat naší pravidelné rubriky Tipy na hry, ve které ti doporučujeme méně známé a častokrát nezávislé (indie) tituly. Většinou se dají koupit levně a přitom nabízejí spoustu kvalitní zábavy.

Za názvem hry najdeš platformy, pro které hry vyšly, a také souhrnné hodnocení recenzí na Metacritic (MC). Pokud není uvedeno jinak, tak všechny hry pro PS4 a Xbox One fungují i ​​na next-gen konzolích – PS5 a Xbox Series X/S. 

Doporučeno
10 nejlepších her pro dva a více hráčů, které si užiješ z pohodlí gauče 10 nejlepších her pro dva a více hráčů, které si užiješ z pohodlí gauče 28. ledna 2021 9:30

1. Haven – PC, Xbox One, PS4, Nintendo Switch (MC: 77/100)

The Game Bakers vydali před 4 lety skvělé Furi. Šlo o hru, v níž jsi bojoval výhradně s bossy. Žádní menší a lehčí nepřátelé. Čekalo tě několik unikátních soubojů s těžkými nepřáteli. Všichni hru nesmírně ocenili, ale tvůrci se rozhodli pustit se do něčeho zcela odlišného.

Haven je příběhová hra. Vypráví o zamilované dvojici, která se rozhodla uprchnout z domovské planety. Zákony jim tam totiž přikazovaly dát se dohromady s tím člověkem, kterého jistý algoritmus prohlásí za nejvhodnějšího. Yu a Kay se však milují příliš silně na to, aby na sebe zapomněli. Uprchnou v malé vesmírné lodi a udělají si nový domov na vzdálené planetě.

Tip na hry: Haven, Firewatch a Unravel
Zdroj: Game Bakers

Tu však pohlcuje jakási negativní hmota, která dělá ze všech živočichů agresivní stvoření. Yu a Kay je osvobozují v boji tahovým stylem. Hráč si vybere styl útoku každého z dvojice a následně bytost osvobodí. Kromě toho musí i očistit jednotlivé části planety tak, že se přes ně bude vznášet. Jejich technologie jim umožňuje takto rychlý pohyb.

Gameplay možná po čase začne být stereotypní, ale nás bavil a hlavně jsme si užívali konverzace dvojice. Hra se nebojí zobrazení dospělého vztahu se sexem, poznámkami nadržených mladíků a všeho, co k tomu patří.

Scénář dokáže pobavit, ale také chytit za srdce. Jde o vynikající romantický příběh ve sci-fi světě s hádankami, souboji a skvělým soundtrackem (intro je geniální). Hru doporučujeme hrát ve dvojici se svým partnerem.

PS: Hra je součástí Game Pass, takže pokud jsi předplatitelem, zahraješ si ji „zadarmo“.

Unravel – PC, Xbox One, PS4 (MC: 82/100)

V Unravel ovládneš postavu z klubka nitě, které tvarem připomíná člověka. Znázorňuje lásku a spojení mezi lidmi. V hloubce skrývá emotivní a lidský příběh, ale v první řadě se s Unravel královsky pobavíš. Jde o 2D side scrolling platformovku, takže se pohybuješ nahoru, dolů, doleva a doprava.

Domů
Sdílet
Diskuse