Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. února 2021 22:03
Čas čtení 0:48
Marián Mauik Biel

Spotify se pouští do audioknih. Pár klasik dala služba namluvit hollywoodským hvězdám či známým youtuberům.

TECH AMAZON SPOTIFY
Uložit Uložené

Mluvené slovo získává na oblibě. Po podcastech to švédská streamovací služba zkouší i v oblasti, kde dominuje Amazon.

Streamovací služba si miliony fanoušků získala hlavně kvůli hudbě, ale poslední dobu se stále více soustřeďuje i na mluvené slovo – přesněji podcasty. Loni koupili exkluzivní práva pro oblíbený podcast Joa Rogana za kulatých 100 milionů dolarů a uvedli i podcast Michelle Obama.

Audioknihy se na této streamovací platformě daly najít i dosud, ale ne v ucelené formě. Nemají vlastní rubriku, vyhledávání mezi nimi je nepřehledné a často jsou to spíše playlisty a každá kapitola je jako jedna skladba.

Spotify uživatelské rozhraní zatím nemění, ale aspoň si bere publikování pod vlastní taktovku. Zatím zveřejnili 9 děl klasické literatury, na která se již nevážou autorská práva.

Nechali je nově načíst známými osobnostmi. Například Frankensteina od Mary Shelley čte oblíbený youtuber David Dobrik, oscarová herečka Hilary Swank zase čte Probuzení od Kate Chopin a známý herec Forest Whitaker je hlasem knihy Vyprávění o životě Fredericka Douglasse od stejnojmenného autora.

Zpět
Sdílet
Diskuse