Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. února 2021 11:18
Čas čtení 2:17
Vojtěch Vanda

Nouzový stav: Pokud by v neděli skončil, děti by se mohly vrátit do škol a otevřely by se obchody

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Podívali jsme se na situaci kolem nouzového stavu, který bude končit 14. února.

Čeští politici stojí před dalším rozhodnutím, zda prodlouží nouzový stav. Přestože se vláda v pondělí shodla na žádosti Sněmovně o prodloužení nouzového stavu o další měsíc, není jisté, zda k tomu nakonec dojde. I přes stále se nelepšící koronavirovou situaci se zdá, že podpora tohoto návrhu nemá mezi zbytkem Sněmovny velké zastání. Proč?

Doporučeno
Hamáček: Je to šílenství. Konec nouzového stavu přinese chaos a kolaps zdravotnictví Hamáček: Je to šílenství. Konec nouzového stavu přinese chaos a kolaps zdravotnictví 7. února 2021 8:46

Vláda navrhla prodloužit nouzový stav, který nyní platí pouze do 14. února, až do půlky následujícího měsíce, tedy 16. března. Poslední nouzový stav se vládě podařilo, stejně, jako ty předchozí, vyhlásit s pomocí komunistů. Ti ale nyní nemají zájem vládu podpořit, jelikož slib, který dala vláda komunistům při vyhlášení posledního nouzového stavu, tedy, že se v únoru dostane více dětí do školy, nesplnila.

Domů
Sdílet
Diskuse