Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. února 2021 10:45
Čas čtení 0:51
Viktor Kniš

Polsko otevírá divadla, hotely, lyžařská střediska i kina

NEWS KORONAVIRUS POLSKO
Uložit Uložené

Pandemická situace je ale v zemi výrazně lepší než v Česku.

Už v pondělí otevřely v Polsku všechny obchody, nákupní centra, muzea i galerie. Dnešním dnem se přidávají kina, divadla, hotely a lyžařská střediska. Zatím otevírají částečně na testovacích 14 dní, protože se pandemická situace v zemi výrazně zlepšuje a zároveň se podařilo očkovat drtivou většinu důchodců z nejohroženějších skupin.

Restaurace chtějí otevřít s příchodem jara, zatím je v Polsku režim v podnicích podobný tomu našemu, jídlo mohou vydávat přes okénko nebo na dovoz, povolené nejsou ani zahrádky. 

V posledních dnech se počet nových případů nákazy i úmrtí v Polsku snižuje, stále však přibývají tisíce pacientů denně. Podle údajů Evropského centra pro prevenci a kontrolu nemocí (ECDC) přibylo v Polsku v průměru za poslední dva týdny 196 nových případů na 100 tisíc obyvatel. V Česku je tento údaj na 914. Poláci jsou na tom o poznání lépe.

Domů
Sdílet
Diskuse