Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. února 2021 9:17
Čas čtení 2:18
Viktor Kniš

O čem vypovídal v kauze policejní korupce František Böhm, který se zastřelil?

NEWS
Uložit Uložené

Böhm byl spolupracujícím svědkem, který naposledy vypovídal na Národní kriminální agentuře na konci ledna.

Slovenská kauza Judáš se týká obvinění z korupce. „Šlo o trestnou činnost především korupčního charakteru, kde šlo o přijímání úplatků, vydírání, přečin ohrožení důvěrné skutečnosti a vyhrazené skutečnosti, podplácení a u jednoho obviněného i činnost pro zločineckou skupinu,“ uvedl nedávno dohlížející prokurátor Peter Kysel.

V rámci kauzy Judáš zadrželi bývalého slovenského policejního prezidenta Milana Lučanského, který ve vazbě spáchal sebevraždu. Dalším obviněným byl František Böhm, který se dnes podle zjištění TV Joj zastřelil v obci na Záhorí. Život si vzal střelou do hlavy.

Böhm, který měl údajně blízko i ke skupině tzv. takáčovců, byl spolupracujícím svědkem, který naposledy vypovídal na Národní kriminální agentuře na konci ledna 2021.

V tomto článku si přečteš:
  • O čem vypovídal František Böhm
  • Kdo jsou další obvinění v kauze Judáš
  • Co o posunu v kauze prozradil dohlížející prokurátor a kolik lidí zatím spolupracuje
  • V jaké další kauze Böhm vypovídal

Co vypovídal o Lučanském

František Böhm měl společně s bývalým policejním funkcionářem Norbertem Paksim vypovídat o údajných úplatcích Milana Lučanského. Böhma i Paksiho vzali do vazby v rámci kauzy Božie mlyny.

Oba ve výpovědích podle slovenského Denníku N popsali údajné korupční schéma z let 2014 a 2015. Lučanský měl podle nich zabezpečovat krytí Böhmových podvodných podnikatelských aktivit, přičemž šlo zejména o daně a pohonné hmoty. Měl za to dostávat pravidelnou odměnu 2 tisíc eur, která byla součástí většího balíčku i pro další obviněné.

Domů
Sdílet
Diskuse