Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. února 2021 14:36
Čas čtení 5:55
Marián Mauik Biel

Satelitní internet Starlink Elona Muska si už můžeš objednat i v Česku

Satelitní internet Starlink Elona Muska si už můžeš objednat i v Česku
Zdroj: SpaceX
TECH AMAZON
Uložit Uložené

Není jediný, kdo se pokouší o poskytování internetu z nebes. Zatím je ale nejúspěšnější.

Zkusil sis někdy představit, jak by fungoval tvůj studijní, romantický, rodinný, byznysový, pracovní nebo herní život ve světě, kde bys v roce 2021 neměl žádné nebo jen zcela minimální připojení na internet?

Samozřejmě, dá se pohodlně žít i v offline světě. Jen je to obrovská nevýhoda vůči zbytku světa. Mapa pokrytí internetem se už léta překrývá s mapou vyšší životní úrovně.

Doporučeno
Astronautka Jeanette Epps: Dokáži si určitě představit, že budeme mít pravidelnou kyvadlovou dopravu mezi Zemí a Měsícem Astronautka Jeanette Epps: Dokáži si určitě představit, že budeme mít pravidelnou kyvadlovou dopravu mezi Zemí a Měsícem 28. listopadu 2020 9:30

Právě proto se několika firem už léta snaží přijít s pokrytím celého světa. A to se dá jen „z nebes“. Posílání internetového signálu pomocí stovek satelitů na oběžné dráze i na ty nejvzdálenější farmy je cílem Elona Muska i Jeffa Bezose. Jako by nejnovějším egotripem nejbohatších mužů planety bylo dobývat vesmír krok po kroku.

Kuiper, Starlink
Zdroj: Pexels

Zatím nejdále se dostal projekt Starlink společnosti SpaceX, kterou založil Elon Musk. Možná si to často neuvědomujeme, ale máme štěstí, že žijeme v zemi s velmi dobrou telekomunikační infrastrukturou a je poměrně komplikované najít místo bez signálu od jednoho z operátorů. Internet Elona Muska si můžeš objednat i v Česku. Stačí zadat adresu.

Konečně použitelný internet

Domů
Sdílet
Diskuse