Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. února 2021 16:06
Čas čtení 1:27
Tereza Šnajdrová

Britská mutace zřejmě zapříčiní prodloužení povinné karantény o čtyři dny

Britská mutace zřejmě zapříčiní prodloužení povinné karantény o čtyři dny
Zdroj: TASR/Dano Veselský
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Prodloužit by se mohla z 10 dnů na 14.

Kvůli britské mutaci koronaviru se pravděpodobně zpřísní nařízená karanténa, která by se z 10 dnů mohla prodloužit na dva týdny. Hygienici by nově měli nařídit karanténu i těm, kteří s pozitivně testovanou osobou strávili jen pár minut. Britská varianta viru je totiž agresivnější, přenáší se rychleji, a tak již neplatí, že kritický kontakt je čtvrt hodiny, informuje TN.cz.

Doporučeno
Povinné nošení respirátorů a nadále zavřené obchody aneb co nás čeká v tomto týdnu Povinné nošení respirátorů a nadále zavřené obchody aneb co nás čeká v tomto týdnu 22. února 2021 12:24

Pokud u sebe pociťuješ příznaky onemocnění, mezi které patří horečka, kašel či únava, měl bys okamžitě informovat svého praktického lékaře, který ti napíše žádanku o provedení PCR testu. „Je třeba už nechodit do práce a jakmile to bude možné, tak nám zavolat. Řekneme, jestli ten konkrétní případ potřebuje jít na stěry na koronavirus, nebo jestli postačí neschopenka,“ říká praktický lékař Ivo Petrášek.

Domů
Sdílet
Diskuse