Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
24. února 2021 19:42
Čas čtení 0:55
Martin Mičuda

Divize Land Rover Classic vyrobí 25 kusů slavného Defendera ve speciální úpravě za skoro 6 milionů korun

Divize Land Rover Classic vyrobí 25 kusů slavného Defendera ve speciální úpravě za skoro 6 milionů korun
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.landrover.com/news/2021/02/adventure-ready-land-rover-defender-works-v8-trophy-celebrates-expedition-legacy" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">landrover.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Tradiční Defender předešlé generace stále žije.

V momentě, kdy Land Rover představil zcela novou generaci slavného modelu Defender, mnozí skalní fanoušci off-roadové legendy kroutili hlavou. Defender se přestal oficiálně vyrábět v roce 2016, čas od času se ale objeví různé nové interpretace. Jednou z nich je speciální Defender Works V8 Trophy z divize Land Rover Classic.

Starý, dobrý a tradičně hranatý Defender tak stále neřekl poslední slovo, i když je třeba dodat, že nové provedení je spíše exkluzivní počin než záležitost pro masy. Jak totiž naznačuje samotný název, pod jeho kapotou se nachází vidlicový osmiválec z dílny Jaguar Land Rover – známý atmosférický agregát 5.0 V8 disponuje výkonem 298 kW / 405 koní a točivým momentem 515 Nm.

Doporučeno
Hyundai zahajuje novou éru elektrické mobility. IONIQ 5 klame tělem a nabízí nevídanou techniku Hyundai zahajuje novou éru elektrické mobility. IONIQ 5 klame tělem a nabízí nevídanou techniku 24. února 2021 12:31
Defender,
Zdroj: https://media.landrover.com/news/2021/02/adventure-ready-land-rover-defender-works-v8-trophy-celebrates-expedition-legacy

To, že jde o velmi exkluzivní záležitost, potvrzují i ​​následující skutečnosti. Defender Works V8 Trophy vznikne pouze v 25kusové sérii, každý z exemplářů bude přitom stát minimálně 195 tisíc liber, tedy v přepočtu přes 5,8 milionu korun.

To je opravdu řádná pálka, pod jeho povrchem se ale schovává velmi kvalitní technika. Ať už jde o zmíněný osmiválec, 8stupňovou automatickou převodovku ZF nebo nové vysoce výkonné brzdy, upravené zavěšení kol či zlepšené řízení.

Provedení Works V8 Trophy si může zákazník nakonfigurovat v krátké (90) i dlouhé verzi (110), standardně přitom získá bohatou off-roadovou výbavu – ochranný přední rám, vyztužený podvozek nebo třeba dodatečný rám na střeše s přídavným LED osvětlením. Součástí sériové výbavy je ostatně specifický žlutý lak, 16" ocelová kola, plně LEDková světla, sportovní sedadla Recaro, kožené čalounění nebo „modernější“ infotainment.

Defender,Defender,Defender,Defender,
Zobrazit galerii
(13)
Domů
Sdílet
Diskuse