Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. února 2021 12:31
Čas čtení 2:14
Martin Mičuda

Hyundai zahajuje novou éru elektrické mobility. IONIQ 5 klame tělem a nabízí nevídanou techniku

Hyundai zahajuje novou éru elektrické mobility. IONIQ 5 klame tělem a nabízí nevídanou techniku
Zdroj: Hyundai
TECH
Uložit Uložené

Futuristický design, prostorný kokpit, výkon přes 300 koní, dojezd 480 kilometrů a podpora až 350kW nabíjení.

Automobilka Hyundai už několik měsíců avizovala, že svou elektrickou modelovou řadu Ioniq povýší chystanými novinkami na novou úroveň. Stalo se tak v uplynulých hodinách, kdy představením modelu IONIQ 5 korejský výrobce definoval novou filozofii elektrické mobility. Novinka s velmi futuristickým nádechem totiž vnáší do portfolia nejen nový designový jazyk, ale i nemalý technologický pokrok.

Nový IONIQ 5 sice na první pohled vystupuje jako kompaktní hatchback, ale ve skutečnosti jde o pozoruhodně velký crossover – modulární platforma E-GMP, která je určena pro elektrická vozidla, zaručuje dlouhý rozvor (rovné 3 metry!) a krátké převisy. Na délku měří novinka až 4 635 a na šířku 1 890 milimetrů, díky čemuž můžeme skutečně prohlásit, že tento počin klame tělem. Nemalou roli v tom hraje i progresivní design.

Doporučeno
Revoluční interiér, ale hlavně technika. Zcela nový Mercedes-Benz třídy C už nabídne jen čtyřválce Revoluční interiér, ale hlavně technika. Zcela nový Mercedes-Benz třídy C už nabídne jen čtyřválce 23. února 2021 14:58
Hyundai, Ioniq 5,
Zdroj: https://www.hyundai.news/eu/model-news/hyundai-ioniq-5-redefines-electric-mobility-lifestyle/

Ten hlásí inspiraci v modelu Pony, což byl první sériově vyráběný automobil značky Hyundai. Velmi čistý až minimalistický design okoření přísná grafika předních full-LED světlometů a ostře tvarovaná maska. Po bocích najdeme zapuštěné kliky dveří, do oka tak padne výrazná diagonální linie, která opticky rozděluje plochu dveří. Ostré hrany neutichají ani vzadu, právě naopak, obdobnou členitost jako na přední masce najdeme i v zadních světlech.

Domů
Sdílet
Diskuse