Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. února 2021 10:45
Čas čtení 3:13
Marián Mauik Biel

Valheim: Jaké jsou naše dojmy z megahitu za zhruba 400 korun?

TECH
Uložit Uložené

Nenápadný titul za svůj úspěch vděčí efektu sněhové koule. Tvůrci ji však začali výbornou severskou vločkou.

Minimální požadavky a přitom velmi příjemný vizuál, neokoukané prostředí, dobrá hratelnost a žánr, který je dnes jakoby na okraji zájmu velkých studií. Co víc si přát? Hodiny zábavy? Jsou jich stovky. I když tam jsme se ještě nestihli dostat. Výborný dojem na nás ale Valheim udělal už hned po dvou večerech hraní. Co za těch 16 eur (cca 430 korun), které necháš na Steamu, za tento titul dostaneš?

Před instalací Valheimu jsme neměli žádná očekávání. Spíše jsme byli zvědaví, čím mohlo drobné studio Iron Gate okouzlit miliony hráčů, kteří z Valheimu udělali jednu z nejrychleji prodávaných titulů na platformě Steam. Stále je možné, že to byl efekt sněhové koule. Překročili nějaký první milník a zmínilo je pár hráčů. Přidali se další a překonali znovu nějaký první rekord. Všimla si jich média a ta přilákala další zvědavé hráče.

Doporučeno
Zahraj si 10 her, které musely být kvůli obscénnosti a brutalitě zakázány nebo cenzurovány Zahraj si 10 her, které musely být kvůli obscénnosti a brutalitě zakázány nebo cenzurovány 9. května 2020 19:09
Valheim
Zdroj: Marián Mauik Biel

Naštěstí toto není jen marketingový hype. Miniaturní švédské herní studio by si ho ani nemohlo dovolit. Spíše to vidíme tak, že tuto řetězovou reakci odstartoval milý a zábavný projekt, který si na nic nehrál.

Domů
Sdílet
Diskuse