Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. února 2021 22:29
Čas čtení 0:40
Ondřej Jarůšek

Nová opatření od pondělí: Zákaz cest mimo okres, do práce s povolením

Nová opatření od pondělí: Zákaz cest mimo okres, do práce s povolením
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Od příštího týdne se zpřísní pravidla.

Od pondělí začnou v České republice platit přísnější protipandemická opatření. Zakázáno má být opustit hranice okresu, mimo okres může člověk vyjet jen s čestným prohlášením. Příbuzné v rámci okresu bude možné navštívit jen ve výjimečných případech, například pokud jde o nutnou péči.

Na cesty do zaměstnání bude potřeba potvrzení od zaměstnavatele. Venčení psů v noci bude možné jen 500 metrů od domova. Na dodržování pravidel budou policii pomáhat dohlížet i vojáci.

Zavřít se mají všechny školky a školy. Ty mají fungovat jen pro děti zdravotnického personálu.

opatření
Zdroj: Úřad vlády ČR
opatření
Zdroj: Úřad vlády ČR

Dále mát být v nejbližší době povinné testování ve firmách. „Vznikají hotlinky, během víkendu budou pracovat, firmám radit, jakým způsobem nakupovat, aplikovat, vykazovat, budou průvodcem s cílem získat zde desetitisíce testovacích míst, je to velká akce. Jsme jednou z prvních zemí, která toto bude aplikovat,“ uvedl ministr průmyslu Karel Havlíček (za ANO).

Havlíček také uvedl, že budou některé z obchodů, které měly doteď otevřeno, budou muset zavřít. Otevřené budou nadále potraviny, lékárny, drogerie, květinářství či optiky, dále třeba taky čerpací stanice, výdejny zboží nebo servisy počítačů a telefonů.

Doporučeno
Vláda schválila vyhlášení nového nouzového stavu. Platit má 30 dní (Aktualizováno) Vláda schválila vyhlášení nového nouzového stavu. Platit má 30 dní (Aktualizováno) 26. února 2021 18:28
Domů
Sdílet
Diskuse