Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. února 2021 18:28
Čas čtení 0:42
Ondřej Jarůšek

Vláda schválila vyhlášení nového nouzového stavu. Platit má 30 dní (Aktualizováno)

Vláda schválila vyhlášení nového nouzového stavu. Platit má 30 dní (Aktualizováno)
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Podporu vláda nenašla, tak jeho vyhlášení schválila sama.

Aktualizace: Vláda schválila vyhlášení nového nouzového stavu. Pro jeho prodloužení nezískala v Poslanecké sněmovně podporu, tak jeho nové vyhlášení schválila sama. Současný nouzový stav měl končit v sobotu. Nově schválený stav nouze má trvat 30 dní do 28. března. 

 

Poslanecká sněmovna neschválila prodloužení nouzového stavu do konce března. Premiér Babiš (ANO) už předem však avizoval, že pokud poslanci odmítnou žádost o prodloužení stavu nouze podpořit, vláda ho bude chtít ihned vyhlásit znovu sama.

Opoziční politici své rozhodnutí nepodpořit prodloužení nouzového stavu komentovali tím, že stav nouze byl vyhlášen protiústavně, proto nebudou pro jeho prodlužování hlasovat.

Předseda vlády trvá na tom, že stav nouze je nutný pro chystaná přísnější opatření, která mají platit od pondělí 1. března. Mezi ta patří například zákaz cestování mezi okresy po dobu tří týdnů nebo uzavření školek a škol. Ty by měly být otevřené jen pro děti zdravotnického personálu.

Doporučeno
Na Novém Zélandu žijeme, jako by pandemie neexistovala, říká Kristýna. Plat třikrát vyšší než doma si užívá (Rozhovor) Na Novém Zélandu žijeme, jako by pandemie neexistovala, říká Kristýna. Plat třikrát vyšší než doma si užívá (Rozhovor) 20. února 2021 10:48
Domů
Sdílet
Diskuse