Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. března 2021 12:14
Čas čtení 1:06
Vojtěch Vanda

Testování ve firmách začíná. Celkově se mají otestovat více než 2 miliony zaměstnanců

Testování ve firmách začíná. Celkově se mají otestovat více než 2 miliony zaměstnanců
Zdroj: FOTO TASR - Ján Krošlák
NEWS ČESKO KAREL HAVLÍČEK KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Firmy nad 250 zaměstnanců by měly testování stihnout do 12. března. Celkově by se mělo protestovat více než 2 miliony zaměstnanců.

Povinné testování ve firmách se rozjíždí. Od středy 3. března mají povinnost testovat i firmy nad 250 zaměstnanců, pro menší firmy od 50 do 249 zaměstnanců tato povinnost začne platit od pátku. Podle vicepremiéra Havlíčka (za ANO) tak 10 tisíc firem otestuje na 2 miliony zaměstnanců

Doporučeno
Miliardář Sehnal se nechal přednostně očkovat, tvrdí Seznam Zprávy. Prý se měl vydávat i za zdravotníka Miliardář Sehnal se nechal přednostně očkovat, tvrdí Seznam Zprávy. Prý se měl vydávat i za zdravotníka 3. března 2021 10:50

Havlíček nově nastavená testování dále rozvedl. „Do 12. března by měli být otestovaní všichni zaměstnanci firem s více než 250 zaměstnanci, do 15. března pak všichni z podniků od 50 do 249 zaměstnanců. Možné bude antigenní testování u závodního lékaře nebo u externího poskytovatele, stejně jako samotestování. Nejdéle do dvou týdnů tak 10 000 firem otestuje 2,1 milionu svých pracovníků,“ uvedl.

Domů
Sdílet
Diskuse