Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. března 2021 10:41
Čas čtení 3:24
Dominik Vetrák

Recenze: WandaVision

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Jak jsme zhodnotili megahit od Marvelu WandaVision?

Když Marvel oznámil, že Wanda a Loki dostanou vlastní minisérie, netušili jsme, že tvůrci Marvel Cinematic Universe už tehdy plánovali desítky dalších. A zatímco se natáčejí a dokončují, my už za sebou máme jejich debutový výtvor – WandaVision.
 
Seriál začíná s Wandou a se žijícím Visionem v městečku Westview v 50. letech minulého století s černobílým vizuálem a dějem vyprávěným ve stylu legendárních amerických sitcomů. Brzy se dozvídáme, že Wanda se nedokázala vyrovnat se svým žalem a ztrátou Visiona, a tak vytvoří Hex, útvar, ve kterém ovládá všechny obyvatele města a mění v něm realitu, jakkoli se jí zachce.

Doporučeno
Herci, kteří se nesnášeli nebo se během natáčení nemohli vystát Herci, kteří se nesnášeli nebo se během natáčení nemohli vystát 4. března 2021 14:30


Postupně se o jejím výtvoru dozvídáme stále více, přestože si stále nejsme jisti, zda za tím stojí sama, nebo jí pomáhal nějaký jiný záporák či postava, jako například Mephisto. Seriál začíná být čím dál divnější a začíná několik dějových linek s neznámým příběhovým pozadím. Poznáváme i děti Wandy a Visiona, které dokáží zestárnout, kdykoli se jim zachce. Zjišťujeme, že Wanda zvolila sitcomový formát proto, že jako dítě milovala americké situační komedie, které tajně pašoval do Sokovie její otec.
 
WandaVision výtečně pracuje se seriálovým formátem, i když je pravda, že místy spíše připomíná dlouhý celovečerní film než seriálový příběh rozdělený na několik rovnoměrných epizod. Koneckonců, většina z nich má různou délku a poslední část začíná přesně v té vteřině, v níž končí ta předcházející. V podstatě jde o 5hodinový film (Marvel prvotně oznámil, že jde o 6hodinový seriál, ale zřejmě tam počítali i titulkové sekvence) šikovně rozdělený do 9 dílů.
 
Téměř každý končí napínavou scénou, takže chceš vědět, co se stane příště. A zatímco čekáš, zřejmě se s kámošema či na netu bavíš s jinými lidmi o všelijakých teoriích o tom, co se ve Westview vlastně stalo a co se ještě stane. A to je asi největší problém, který s WandaVision máme.

WandaVision
Zdroj: Disney+/The Walt Disney Company

Tvůrci si řekli, že značka Marvel není dostatečně zajímavá na to, aby přilákala lidi k seriálu. Vytvořili tak několik falešných dějových linií a postav, které odkazují na jiné marvelácké světy a teorie, jen aby lidé o seriálu mluvili více. Vznikla tak velká bublina na sociálních sítích, kde se lidé neustále předháněli v tom, kdo přijde s pravděpodobnější verzí.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 95573 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Které herecké výkony nás nadchly a které naopak zklamaly
  • Jaké finální hodnocení si podle nás seriál zaslouží
Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse