Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. března 2021 10:30
Čas čtení 2:40
Dominik Vetrák

Recenze: Raya a drak

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Nejnovější animák od společnosti Disney je jedním z nejlepších, jaké letos uvidíš.

Studio Disney vydalo na své streamovací platformě Disney+ další velký animovaný film, který měl původně zamířit výhradně do kin. Raya and the Last Dragon (Raya a drak) je fantasy příběh o fiktivní zemi Kumandra. Ta prosperovala i díky drakům, kteří ji ochraňovali. Když ale všichni draci zkameněli a obětovali se, aby zničili tajemnou hrozbu Druun, země se rozpadla. 

Druun je magická entita, která se po kontaktu s lidmi rozdvojí a dotyčného promění v kámen. Poslední draci se obětovali, aby vyrobili silný magický drahokam s jejich silou, který měl Druun zničit. Drahokam bylo to jediné, co po dracích zůstalo. Lidé mezi sebou začali bojovat, aby ho získali. Nakonec se proto Kumandra rozdělila na pět částí.

Doporučeno
Myslíš si, že znáš Harryho Pottera? Tyto postavy ve filmech nikdy nebyly, zná je jen pravý fanoušek Myslíš si, že znáš Harryho Pottera? Tyto postavy ve filmech nikdy nebyly, zná je jen pravý fanoušek 21. května 2020 9:59

O pět set let později se Rayin otec rozhodne, že je načase přestat bojovat a společně znovu vybudovat Kumandru v míru. Lidé ze země Fang však zneužijí jeho důvěru, zradí ho a způsobí návrat Druunu. Hlavní hrdinka Raya tráví následující roky tím, že se snaží obnovit svou zemi a zachránit všechny, kteří zkameněli po kontaktu s Druunem. S tím jí může pomoci pouze Sisu, poslední drak, který prý někde odpočívá poté, co vytvořil onen drahokam jako ochranu pro lidi. 

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse