Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. března 2021 16:39
Čas čtení 2:06
Vojtěch Vanda

Babiš s Hřibem se hádají na Twitteru. Kvůli vakcínám jeden druhého osočuje ze lži

Babiš s Hřibem se hádají na Twitteru. Kvůli vakcínám jeden druhého osočuje ze lži
Zdroj: FOTO TASR - Jaroslav Novák
NEWS ANDREJ BABIŠ ZDENĚK HŘIB
Uložit Uložené

Sledující premiéra a pražského primátora byli svědky malé roztržky. Do ní se zapojil i twitterový účet ministerstva zdravotnictví.

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) se dnes dostal do virtuální roztržky s premiérem Andrejem Babišem (ANO). Na Twitter totiž napsal, že v pražských nemocnicích leží 28 tisíc dávek vakcíny Pfizer, kterou je nutno rozvést po republice. Babiš se proti výroku ohradil. Uvedl, že vakcíny byly přivezeny až dnes ráno, a proto nemohly být po republice rozvezeny.

Doporučeno
Čeká studenty úřední maturita? Podle ministra školství bude jasno do konce týdne Čeká studenty úřední maturita? Podle ministra školství bude jasno do konce týdne 9. března 2021 15:13

Diskuzi začal pražský primátor. „Apeloval jsem dnes na premiéra, aby zajistil rychlé očkování nebo rozvoz dávek vakcíny Pfizer, které leží v pražských státních nemocnicích. Jde o 28 tisíc dávek, jen čtvrtina je určená pro Prahu. My nemáme na distribuci Pfizeru vliv, řídíme jen rozdělování Moderny a Astra Zenecy,“ uvedl. 

Proti tomuto tvrzení se ohradil Babiš. „Proč lžete?“ ohradil se premiér. „Vakcíny dorazily do pražských nemocnic dnes ráno, takže logicky nebyly všechny rozvezené. Moc dobře víte, že část těchto vakcín Pfizer je rezerva pro celé Česko. Zároveň by se váš koordinátor mohl začít konečně bavit s pražskými nemocnicemi, které ignoruje,“ komentoval Hřibův příspěvek.

Domů
Sdílet
Diskuse