Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. března 2021 8:00
Čas čtení 1:09
Martin Mičuda

Rodina ostrých modelů N se začíná rozrůstat. Hyundai odhaluje Konu N s výkonem 280 koní

Rodina ostrých modelů N se začíná rozrůstat. Hyundai odhaluje Konu N s výkonem 280 koní
Zdroj: Hyundai
TECH
Uložit Uložené

Po modelech i20 N, i30 N a Velostar N přichází na řadu první Nkové SUV.

Vzhledem k tomu, že Hyundai nám už v lednu poodhalil své plány, příchod 4. plnohodnotného modelu N již není žádným překvapením. Stane se jím Kona N, tedy vůbec první ryze sportovní počin kategorie SUV, respektive crossover. Samotná automobilka hovoří o novince jako o hot SUV a ukazuje první oficiální fotografie produkční verze bez maskování.

V sérii jakýchsi tajemných fotografií si tedy fanoušci a nadšenci mohou vychutnat první pohled na nejnovějšího člena vysoce výkonné řady s dodatkem N. Sportovní Kona se může pochlubit přísnějším vzhledem, který ještě více zdůrazňuje její široký a nízký postoj. Designový jazyk modelu Kona je okořeněn o dynamičtější prvky, díky kterým Kona N plnohodnotně zapadne do rodiny modelů N.

Doporučeno
Téměř 300 benzinových koní, stylový design a velkolepý prostor. To je nový Arteon Shooting Brake, který jsme vyzkoušeli Téměř 300 benzinových koní, stylový design a velkolepý prostor. To je nový Arteon Shooting Brake, který jsme vyzkoušeli 26. února 2021 14:30
Kona N,
Zdroj: https://www.hyundai.news/eu/model-news/hyundai-motor-reveals-first-glimpse-of-all-new-kona-n-uncovered/

Předním partiím dominují velké otvory pro nasávání vzduchu. Nový světelný podpis dodává nejnovějšímu vysoce výkonnému modelu agresivní a mohutný vzhled. Maska chladiče definuje charakter čelní plochy nárazníku, přičemž jednotlivé linie byly inspirovány leteckým trupem. Vzhled dotváří logo N na specificky tvarované struktuře.

Domů
Sdílet
Diskuse