Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. března 2021 19:31
Čas čtení 0:47
Lukáš Čelka

Muž na Slovensku dostal pokutu 100 eur za porušení zákazu vycházení přesto, že nemá domov. Policie případ prošetří

Muž na Slovensku dostal pokutu 100 eur za porušení zákazu vycházení přesto, že nemá domov. Policie případ prošetří
Zdroj: Vagus, TASR/Pavel Neubauer
NEWS
Uložit Uložené

Policejní mluvčí tvrdí, že muž s pokutou i její výší souhlasil.

Na Slovensku dostal muž, který nemá domov, pokutu 100 eur (přibližně 2 600 korun) za porušení zákazu vycházení. Případ medializovalo i Občanské Sdružení Vagus, které pracuje s lidmi bez domova, na svém Facebooku s tím, že situaci označilo za absurdní, protože lidé jako tento muž nemají možnost zákaz vycházení dodržet.

Doporučeno
Platil starosta z jihu Slovenska mafiánům za vraždy? Zabijáci z gangu Sátorových popisují své brutální praktiky Platil starosta z jihu Slovenska mafiánům za vraždy? Zabijáci z gangu Sátorových popisují své brutální praktiky 16. března 2021 9:30

Občanské sdružení argumentovalo tím, že na Slovensku je více než 23 tisíc lidí, kteří nemají kde přečkat lockdown. Tvrdí, že pokutování těchto lidí způsobí jen prohlubování jejich krize a navyšování dluhu, který nejsou schopni již nyní splácet. Požádali proto o usměrnění, které vyloučí lidi bez domova z ukládání pokut za porušení zákazu vycházení, a zároveň chtějí, aby jim policie odpustila už uložené pokuty. 

Policie případ prošetří

Mluvčí Krajského ředitelství PZ v Bratislavě Michal Szeiff pro Refresher potvrdil, že hlídka jejich policejního sboru zastavila 13. března v odpoledních hodinách Grosslingové ulici v Bratislavě muže, kterého následně podrobila kontrole.


„V rámci kontroly hlídka zjistila, že muž se pohybuje na veřejnosti, aniž by dokázal zdůvodnit některou z výjimek aktuálně platného zákazu vycházení. Z tohoto důvodu byla muži uložena bloková pokuta ve výši 100 eur. Osoba s pokutou a její výškou souhlasila, což potvrdila podpisem na příslušném formuláři,“ dodal Szeiff s tím, že postup hlídky policie i uložená pokuta budou předmětem kontroly.

Domů
Sdílet
Diskuse