Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2021 12:36
Čas čtení 3:00
Vojtěch Vanda

Sčítání lidu 2021: Formuláře ke stažení a přehled důležitých informací

Sčítání lidu 2021: Formuláře ke stažení a přehled důležitých informací
Zdroj: Sčítání 2021
NEWS ČESKO SČÍTÁNÍ LIDU 2021
Uložit Uložené

Už tento víkend se sečteme. Proto jsme připravili ještě jeden článek, ve kterém jsme všechno kompaktně shrnuli.

Již za několik hodin se v České republice spustí sčítání lidu, kterého se zúčastní celý stát. Přestože jsme pro tebe připravili podrobný celkový přehled akce a souhrn tiskové konference Českého statistického úřadu, lidé mají stále spoustu otázek. Proto ti přinášíme poslední článek před spuštěním sčítání, v němž shrneme to nejdůležitější ještě jednou.

Doporučeno
Sčítání lidu 2021: Jak vyplnit formulář, kde jej sehnat a na co se připravit Sčítání lidu 2021: Jak vyplnit formulář, kde jej sehnat a na co se připravit 18. března 2021 9:31
  • Sčítání lidu, domů a bytů začíná o půlnoci z 26. na 27. března 2021 tím, že se spustí elektronický formulář. Najdeš jej na stránkách onlinescitani.cz. Možnost „sečíst se“ tímto způsobem bude platná až do 9. dubna. Nově lze také využít aplikace Sčítání 21, kterou najdeš na Google Play nebo App Store.

    Přejdi na formulář
  • Pokud z nějakého důvodu nemáš zájem o sčítání online, můžeš využít i listinného sčítání, které začne 17. dubna, přičemž jeho konec připadá na 11. května.

    Papírový formulář je možno získat několika způsoby: buď přímo od komisaře, což bude zaměstnanec České pošty, který bude v předem ohlášené datum roznášet formuláře po domech těm, kteří se nesečetli online, nebo na kontaktních místech. Těmi mohou být i vybrané pobočky České pošty nebo krajské pobočky Českého statistického úřadu. Mapu s více než 800 kontaktními místy najdeš zde.

    Odevzdat jej můžeš buď poštou nebo zase na kontaktním místě. Doručeny by měly být do 11. května. Pokud ale obálku pošleš na poslední chvíli, neměl by to být úplně problém. „Pošta bude sbírat obálky i několik dní po 11. květnu, takže tam nemusí být úplně stres. Ale je třeba to poslat včas,“ uvedl předseda Českého statistického úřadu Marek Rojíček. 

Domů
Sdílet
Diskuse