Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. dubna 2021 18:47
Čas čtení 0:33
Adam Smeták

Hamáček do Moskvy nepoletí. Zatrhl mu to Babiš

Hamáček do Moskvy nepoletí. Zatrhl mu to Babiš
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS JAN HAMÁČEK
Uložit Uložené

Vicepremiér vlády Andreje Babiše nakonec zůstane doma.

Ministr vnitra a vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD) nakonec v pondělí do Moskvy nepoletí. MF DNES to prozradil dobře informovaný zdroj z vlády. Důvodem má být nesouhlas premiéra Andreje Babiše. Ten se vůči cestě Hamáčka do Moskvy vymezil již dříve, proti se stavěla i řada poslanců. 

„Pokud se tak nestane, nejspíš se asi nebude mít jak do Moskvy dostat. Armáda sice vyhověla žádosti ministerstva vnitra na využití speciálu, ale konečné slovo k tomu bude mít premiér,“ uvedl zdroj MF DNES.

Vicepremiér Hamáček, který je momentálně ministrem vnitra a dočasně i ministrem zahraničí, chtěl do Moskvy letět v pondělí. Cílem cesty mělo být jednání o nákupu vakcíny Sputnik V. V hlavním městě Ruska se měl Jan Hamáček setkat s s ruským ministrem průmyslu a obchodu Denisem Manturovem. Letět měl i bývalý předseda slovenského parlamentu Andrej Danko, který vyřizoval nechvalně proslulý nákup Sputniku V pro Slovensko.

Domů
Sdílet
Diskuse