Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. dubna 2021 19:04
Čas čtení 2:11
Vojtěch Vanda

Od pondělí se otevřou holičství, kadeřnictví, manikúry či pedikúry

Od pondělí se otevřou holičství, kadeřnictví, manikúry či pedikúry
Zdroj: Vláda ČR
NEWS
Uložit Uložené

Na tiskové konferenci po jednání vlády se probírala nejen koronavirová situace, ale také situace ve školách nebo cestování.

Vláda schválila, že od 3. května bude možné využívat služby péče o tělo, o otevření zbytku obchodů se bude jednat ještě ve čtvrtek, sdělil na tiskové konferenci po jednání vlády ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO). Od zítřka bude také platit zařazení Indické republiky do seznamu zemí s extrémním rizikem nákazy.

Doporučeno
Čekáme extrémní dodávky vakcín, mohli bychom očkovat až 100 tisíc dávek denně, tvrdí Arenberger Čekáme extrémní dodávky vakcín, mohli bychom očkovat až 100 tisíc dávek denně, tvrdí Arenberger 26. dubna 2021 14:11

Zařazení Indie mezi země, které jsou na tom pandemicky špatně, jako například Brazílie, Peru nebo Jihoafrická republika, znamená komplikace pro cestování. Od půlnoci je totiž zakázáno sem cestovat, do Česka se mohou vrátit pouze občané nebo rezidenti, kteří zde žijí, a zároveň musí podstoupit testovací proceduru. Před odletem si musí nechat udělat PCR test, po 24 hodinách další, a v rámci 10-14 dnů po příletu, které stráví v karanténě, ještě třetí.  

Domů
Sdílet
Diskuse