Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. dubna 2021 14:11
Čas čtení 1:24
Vojtěch Vanda

Čekáme extrémní dodávky vakcín, mohli bychom očkovat až 100 tisíc dávek denně, tvrdí Arenberger

Čekáme extrémní dodávky vakcín, mohli bychom očkovat až 100 tisíc dávek denně, tvrdí Arenberger
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS KORONAVIRUS OČKOVÁNÍ PROTI KORONAVIRU
Uložit Uložené

Ministr zdravotnictví se pro Blesk.cz vyjádřil v tom smyslu, že nejenže vypadá epidemická situace dobře, ale zároveň by se mohlo výrazně pohnout i s očkováním.

Ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO) o víkendu uvedl, že vývoj epidemické situaci vidí pozitivně. V pořadu Epicentrum pro Blesk.cz uvedl, že dokonce počítá s tím, že by během tohoto týdne mohlo do Česka dorazit extrémně velké množství vakcín Pfizer, což by mohlo znamenat dosažení aplikace 100 tisíc dávek denně. Nicméně ani očkování nás před virem kompletně neochrání.

Doporučeno
Denní nárůst nakažených: V neděli přibylo 820 případů. Epidemie je stále na ústupu Denní nárůst nakažených: V neděli přibylo 820 případů. Epidemie je stále na ústupu 26. dubna 2021 8:19

S virem se prý budeme muset naučit žít. Arenberger si nemyslí, že by se ochrana úst a nosu měla z obličejů českých občanů v nejbližší době ztratit. Počítá s nimi i v létě, a to minimálně uvnitř. Už by to ale nemusely být respirátory, nýbrž roušky. „Virus má tendenci k mutování, tak jako každý jiný virus tohoto typu, může se tedy stát, že se budou měnit vakcíny tak, jak se bude měnit virus. Covid tu s námi zůstane jako nová jednotka, podobně jako virus chřipky, a my se s tím musíme naučit pracovat,“ uvedl.

Domů
Sdílet
Diskuse