Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. května 2021 17:26
Čas čtení 1:39
Tímea Krauszová

Covid se mezi teenagery šíří třikrát rychleji než mezi dětmi do 9 let. Pro ty je návrat do školy bezpečnější

Covid se mezi teenagery šíří třikrát rychleji než mezi dětmi do 9 let. Pro ty je návrat do školy bezpečnější
Zdroj: TASR - Roman Hanc
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Děti ve věku do 9 let mezi sebou skoro vůbec nešíří onemocnění Covid-19.

Nová studie z Izraele prokázala, že děti ve věku do 9 let mezi sebou téměř vůbec nerozšiřují nemoc Covid-19. Podle vědců to znamená, že znovuotevření škol či dokonce pořádání letních táborů je bezpečné. Informuje o tom portál Healthline.

Školy jsou pro děti bezpečné

Podle nové studie z vědeckého časopisu Journal of American Medical Association děti ve věku do devíti let nehrají téměř žádnou roli v šíření koronaviru. Vědci zkoumali dvě skupiny žáků: více než 47 tisíc dětí ve věku 0–9 let a více než 101 tisíc starších dětí ve věku 10–19 let.

V Izraeli znovu otevřeli školy v září 2020, ale jen nakrátko. Zemi zasáhla další vlna nákazy a děti se opět musely učit z domova. Do lavic zasedly v listopadu minulého roku. Vědci analyzovali data o nákaze od srpna až do prosince 2020. Cílem bylo zjistit, zda znovuotevření škol mělo na tempo a rozsah šíření koronaviru nějaký vliv.

Doporučeno
Argentinský prezident se nakazil koronavirem dva měsíce poté, co se naočkoval Sputnikem Argentinský prezident se nakazil koronavirem dva měsíce poté, co se naočkoval Sputnikem 3. dubna 2021 18:25
Domů
Sdílet
Diskuse